Amatőrfilmek
-
Dougie #331 hoppá, az egyik mellékszereplőt látásból ismerem :)
egyébként nem rossz rövidfilm, bár nekem kissé zavaros volt néha, de gondolom direkt ilyen, a hangulat miatt - kicsit talán olyan David Lynch-es beütése van ebből a szempontból
elég sok jelkép/szimbólum szerepet kap a filmben, amik váltakozásai gyakorlatilag kitöltik a film egészét, pár vágás nem az igazi, illetve néhány dolog nem teljesen illik ide, de ezek nem olyan zavaróak,
viszont hogy kiragadjak egy részletet: a sakkozós rész nem teljesen volt számomra világos: gondolom direkt lett olyan amilyen, bár nem tudom, hogy normál sakkot játszanak-e, ugyanis a fekete kezd, majd a fehér 2-vel is lép, ráadásul tökéletesen szokatlan lépéseket (ráadásul a sakkjátszma logikája szempontjából illogikus lépéseket), de a végén mégiscsak sakk matt lett, tehát gondolom ezek szerint normál sakkot játszottak (vagy ahhoz hasonlót), bár a végén már saját magával játszik, ez a szimbólum már érthető, meghogy a végén az "álljunk be a sorba" mondat is jelképes (úgyhogy lehet hogy nem is a konkrét lépéseket kell itt figyelni, na mindegy, vagy csak simán nem tudnak sakkozni, mondjuk ezt bizonyítja az is, hogy eleve rosszul vannak felállítva a bábuk (ugyanis a bástya mellett kellene hogy legyen a huszár, és nem a futó, ergo már az első lépés nem lehetséges ebben a formában egy normál sakknál),
a hangalámondás is jó ötlet szerintem egy ilyen film esetében, bár maga a hang(szín) valahogy nem az igazi (legalábbis szerintem) (bár gondolom ez a főszereplő hangja, de talán azon lehetett volna egy kicsit módosítani), egyébként szerintem kissé túl sok benne a képi trükközés és a hangeffektekkel való játék is, de ez valószínűleg készakarva ilyen, szóval igazából nincs vele gond, egész jó lett, a koncepciónak megfelelt (ha ez volt az elképzelés)
biztos rengeteg munka volt vele azért, szóval gratulálok
egyébként kiváncsi lennék egy nem ennyire elvont, nem ilyen trükközős, "normál" rövidfilmre is a csapattól,
csak így tovább