Amatőrfilmek
-
Vazzeg!
Nem mondod, hogy a Sómos sziti az Gyöngyössolymos lenne?! Én Gyöngyösön lakok. Kicsit meglepődtem, mikor a Welcome to Sómos sziti feliratnál az a táj fogadott amit mindig is látok, mikor kinézek otthon az ablakon. Mármint felismertem a dombokat.
A végén meg a lajosházi nem tom minél forgattatok? Érdekes volt látni.
Pár ötlet a 2. részhez:
Próbáljátok érdekesebben használni a kamerát, ne csak úgy vegyétek fel, oldlról azt kész... Beszélgetésnél Pl. csináljátok azt amit minden filmben látni, hogy az éppen beszélőt a másik háta mögül mutatjátok.
After Effectsben kicsit kipofásíthatnátok a színeket, van erre egy nagyon jó tutorial, pár lépésből sokat lehet javítani rajta.
A hangvágásra vigyeljetek oda. Azt látni, hogy egy kamerátok van, ezért állandóan ugrik a hang mikor perspektíva váltás van. Ezt úgy lehet kicsit "eltüntetni", hogy bevágtok az egész jelenet alá egy hangot, ami folyamatosan megy az összes jelenet között. Pl. az erdőben sétáláskor tegyetek be madárcsicsergést. Sokkal kevésbé lesz érezhető a hang ugrása.
Aztááán... Sokszor van olyan, hogy az ember fél percig gyalogol, aminek semmi értelme. Pl. mikor kijönnek a Sándor hullájától, és gyalogolnak a kapuig.
A szélesvásznú mód sokat dob egy filmen, meg komponálni is egyszerűbb a képet.
Olvastam sok helyen, hogy reklamáltak, mert nem használtatok állványt, szentem annyira nem feltűnő. 1-2x volt csak zavaró.
Amúgy ettől függetlenül élvezetes kis film, Scully egész jól játszott. Amúgy honnan ismerhetem ezt a csajt? Nem a Berzébe jár(t)?
u.i.: Msn címem ugyanaz, vegyél fel. Köszi