Eltűnt merevlemez - a Windows nem látja
  • Laurion
    Üdv mindenkinek!

Ez szép kis galiba, igazi nyalánkság. Valaki fejtse meg a rejtélyt nekem!

A minap fogtam az E: meghajtómon lévő dokumentumaimat, és átmásoltam egy másik lemezre; közben egyszer leállítottam a másolást, majd újraindítottam. Hiba nélkül átmásolódott minden, aztán azzal a másik merevlemezzel elmentem haza.
    Visszértemig a gép ki volt kapcsolva, senki sem nyúlt hozzá.

Visszaérvén (ma reggel) a következőket tapasztaltam.
    A gép nem volt hajlandó megnyitni a régi dokumentumok közül egyetlen fájlt vagy mappát sem - a pontos hibaüzenetre nem emlékszem, de olyasmi volt, hogy a fájl sérült vagy nincs meg.
    Újraindítottam a gépet. Utána már az egész meghajtó eltűnt: most, ha be akarok jutni az E:-ba, a Windows a következőt írja ki: "E:\ nem érhető el. A fájl vagy a könyvtár sérült vagy nem olvasható."
    A checkdisk üzenete: "Nem lehet megállapítani a kötet verziószámát és állapotát. A CHKDSK leáll."
    A PowerQuest Partition Magic 8.0 üzenete a "Check for errors" parancs után: "Bad file record signature" és "Error #7: Operation cancelled by user" (pedig hozzá sem nyúlok).

Az újraindítás előtt még produkált a Partition Magic olyasmi hibaüzeneteket is, hogy hiányzik a System Volume könyvtár és még egy-két másik, számomra ismeretlen is.

A lemez fizikai állapota - a gyári ellenőrző program, a PowerMax tanúsága szerint - hibátlan. Típusa Maxtor DiamondMax Plus, 80 GB. Az operációs rendszerem WinXP Home SP2.
    Korábban már volt gondom egy másik ugyanilyen vinyóval, azon fizikai hibák vannak. Rajta van a Windows is, és addig használom, amíg be nem mondja az unalmast - tehát most is bent van a gépben.

Mindezt a sok adatot azért írtam le, mert nem tudom, melyik lehet fontos és melyik nem.

Kérlek titeket, nálam okosabbakat: segítsetek! Vissza tudom-e kapni az adataimat? S ha nem, mit kezdjek a vinyóval?

Üdvözlettel: Laurion