Fantom-lemez (SOS!)
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Kösz - én is a másolásra gyanakszom, azért is írtam bele a sztoriba - de mit lehet azon elcseszni, könyörgöm? Ezt mondja meg nekem valaki!
Merthogy aztán majd nem fogom elcseszni, ha már tudom, mit kellett/nem kellett volna csinálnom. De most... nem értek semmit.
Valakinek tippje, segít-e a Windows-újratelepítés?
Merthogy aztán majd nem fogom elcseszni, ha már tudom, mit kellett/nem kellett volna csinálnom. De most... nem értek semmit.
Valakinek tippje, segít-e a Windows-újratelepítés?
amugy a Seagate nemrég felvásárolta a Maxtor-t aki még nem tudná 😊
Fuck ASVA!! (Amputáltagyu Skizoid Vadbarmok Alakulata)
Nekem is MAxtor van semmi gáz vele....Laurion amugy a másolással csesztél el valamit, arról nem a Maxtor tehet szerintem..
Fuck ASVA!! (Amputáltagyu Skizoid Vadbarmok Alakulata)
Tobb ugyanilyen 80as maxtorral is volt ismeros reven hasonlo tapasztalatom ismerosok reven. Adatokat le lehetett rola menteni meg, de mar az ujraparticionalas se segitett, ugyanis barmilyet probaltam letrehozni, eldobta a particiot azonnal...
Az alkohol öl, butit és gyomorba döntöm.
A file scavenger is jó ilyen célra. nálam nagyon jól müködött.még a felülírt adatok közül is sokat visszaadott. úgy 95 %ot
az egy dolog hogy látja, de nem biztos hogy vissza is tudja állítani (bár ha látja, akkor jó esélyed van rá)
megveheted, ha tisztán élsz, vagy keress hozzá pl. guglival okosságot :]
az új maxtorok már nem (olyan) gagyik, 5 év gart adnak hozzájuk, de egy hasonló 80-as maxtorunk már elhalálozott tele játékkal, azóta (meg elõtte) se bízok meg bennük, van 2 samsungom, 3 éve tökéletesen megy az egyik, a másik csak pár hónapos.
fontos a tördezettségmentesítés, mert ilyen esetekben hasznos, különben az 1000 részre töredezett adataidat nagy valószínûséggel semmi sem állítja vissza
megveheted, ha tisztán élsz, vagy keress hozzá pl. guglival okosságot :]
az új maxtorok már nem (olyan) gagyik, 5 év gart adnak hozzájuk, de egy hasonló 80-as maxtorunk már elhalálozott tele játékkal, azóta (meg elõtte) se bízok meg bennük, van 2 samsungom, 3 éve tökéletesen megy az egyik, a másik csak pár hónapos.
fontos a tördezettségmentesítés, mert ilyen esetekben hasznos, különben az 1000 részre töredezett adataidat nagy valószínûséggel semmi sem állítja vissza
shit happens
aha, semmi rejtés nincs, csak akkor vmiért meggajdult a vinyó.
240 gigás partíció, szinte fullon. Formázva nem lesz egy darabon.
Nem egetverõ a dolog, csak zavar, hogy ott az a hülye könyvtár, és ki se tudom törölni. 😛P
Amúgy Nvidia detonatorok vannak benne... de hát vmi meggajdult aztán annyi.
Nekem nem kell az adat se 😛 a könyvtár se😛 az a baj, hogy van 😄
240 gigás partíció, szinte fullon. Formázva nem lesz egy darabon.
Nem egetverõ a dolog, csak zavar, hogy ott az a hülye könyvtár, és ki se tudom törölni. 😛P
Amúgy Nvidia detonatorok vannak benne... de hát vmi meggajdult aztán annyi.
Nekem nem kell az adat se 😛 a könyvtár se😛 az a baj, hogy van 😄
Szia!
Kösz mindenkinek a választ.
Próbáltam a GetBataBacket, meg is talált minden állományt (meglévõként, nem letöröltként jelzi õket). Csakhogy a shareware verzió nem tud visszaállítani... vegyem meg, vagy tudsz kerülõ utat? 😊
Amúgy NTFS.
Mit gondolotok: egy Windows-újratelepítés megoldaná a gondot? Újra térképezi olyankor a meghajtókat?
A Maxtor gáz, nagyon gáz, mostmár tudom. Anno nem tudtam. A Maxtor monnyon le!
horpetinek: nem voltak azok védett fájlok (a dokumentumok könyvtárból, ilyesmi), amikhez csak egy bizonyos fiókból lehetett hozzáférni? Mert ha ilyenek voltak, akkor saját ezirányú tapasztalataim szerint a Partition Magic megoldja: formázd át a partíciót FAT-té NTFS-rõl (mert, gondolom, most az), és mivel a FAT nem ismer állományszintû jogokat, máris kezelheted a fájljaidat.
De hangsúlyozom: nem értek a dologhoz, csak tapasztalatból beszélek. Lehet, hogy nem mûködik a dolog a te esetedben, sõt talán árt.
Kösz mindenkinek a választ.
Próbáltam a GetBataBacket, meg is talált minden állományt (meglévõként, nem letöröltként jelzi õket). Csakhogy a shareware verzió nem tud visszaállítani... vegyem meg, vagy tudsz kerülõ utat? 😊
Amúgy NTFS.
Mit gondolotok: egy Windows-újratelepítés megoldaná a gondot? Újra térképezi olyankor a meghajtókat?
A Maxtor gáz, nagyon gáz, mostmár tudom. Anno nem tudtam. A Maxtor monnyon le!
horpetinek: nem voltak azok védett fájlok (a dokumentumok könyvtárból, ilyesmi), amikhez csak egy bizonyos fiókból lehetett hozzáférni? Mert ha ilyenek voltak, akkor saját ezirányú tapasztalataim szerint a Partition Magic megoldja: formázd át a partíciót FAT-té NTFS-rõl (mert, gondolom, most az), és mivel a FAT nem ismer állományszintû jogokat, máris kezelheted a fájljaidat.
De hangsúlyozom: nem értek a dologhoz, csak tapasztalatból beszélek. Lehet, hogy nem mûködik a dolog a te esetedben, sõt talán árt.
Hali! Ezzel a témával kapcsolatban szeretném én is kérdezni, hogy van egy csomó könyvtáram, ami vmelyik winfos átállásnál (nem az op rendszer partíciója, hanem ahol a többi adat van), meg költözésnél asszem, nem lett elérhetõ.
azt írja hogy nem megnyitható, vagy hiba az olvasásnál ilyenek..
Na most én már azóta 2* is újrainstalláltam windowst, ill. letöltöttem újra azokat a dolgokat, de azok a könyvtárat azóta is ott virítanak (nem sok, csak idegesítõ)...
Mi a frászt csináljak, hogy legalább kitörölhessem õket, eltûnhessenek? 😊 Mit küldjek rá?
Ott van már fél éve a vinyón... és semmit nem lehet velük kezdeni😄 Eszem megáll...
regcleanerektõl ott maradt... mondjuk nemtom ez reges dolog-e, mert winfos újrainstallkor is ott maradt 😛
azt írja hogy nem megnyitható, vagy hiba az olvasásnál ilyenek..
Na most én már azóta 2* is újrainstalláltam windowst, ill. letöltöttem újra azokat a dolgokat, de azok a könyvtárat azóta is ott virítanak (nem sok, csak idegesítõ)...
Mi a frászt csináljak, hogy legalább kitörölhessem õket, eltûnhessenek? 😊 Mit küldjek rá?
Ott van már fél éve a vinyón... és semmit nem lehet velük kezdeni😄 Eszem megáll...
regcleanerektõl ott maradt... mondjuk nemtom ez reges dolog-e, mert winfos újrainstallkor is ott maradt 😛
Nekem már 4, de ebbõl 1 már produkált ilyet. Azóta már van 1 Samsungom és 1 Seagateem.
#1: GetDataBack visszahozza a nagyrészét, de ezentúl már ne tegyél arra a vinyóra semmi olyat, amit sajnálsz!
#1: GetDataBack visszahozza a nagyrészét, de ezentúl már ne tegyél arra a vinyóra semmi olyat, amit sajnálsz!
Mi a baj a Maxtorral? Nekem kettõ van belõle, és egyikkel sem volt még soha gond... <#nemtudom>#nemtudom>
Voltam zárás előtt. _______________
easy recovery vagy getdataback
ha volt rendszeresen (vagy a bedöglés elõtt) töredezettségmentesítve, akkor jóeséllyel vissza tudod szerezni a fájljaidat
ha nemsegít akkor vagy vmi adatmentõ cég, vagy kuka
amúgy már a post felénél biztos voltam benne hogy vmi hulladék maxtor lehetett, sry
ha volt rendszeresen (vagy a bedöglés elõtt) töredezettségmentesítve, akkor jóeséllyel vissza tudod szerezni a fájljaidat
ha nemsegít akkor vagy vmi adatmentõ cég, vagy kuka
amúgy már a post felénél biztos voltam benne hogy vmi hulladék maxtor lehetett, sry
shit happens
GetDataBack et ajánlom adatvisszaállításra ha létfontosságúak az adatok.
Utána meg egy nagy partícionálás, PTR törlés, MBR törlés, stb 😊
NTFS vagy FAT32 volt rajta?
Utána meg egy nagy partícionálás, PTR törlés, MBR törlés, stb 😊
NTFS vagy FAT32 volt rajta?
{ V Á Á } silkroad: lvl 11
Egy mûködõ rendszerben küldj rá egy programot,mondjuk az easy recoveryt,vagy valami más fajta file visszaállítót.
ha sikerült mindent lementeni,akkor partició és formázás.
Egyébként egy jó tanács a vinyó tartásra,mintha haszonálat lenne.(tartás mód)
Hütsd mindenáron,és nem fog elszállni.
---------------------------------
www.izbsystem.hu
ha sikerült mindent lementeni,akkor partició és formázás.
Egyébként egy jó tanács a vinyó tartásra,mintha haszonálat lenne.(tartás mód)
Hütsd mindenáron,és nem fog elszállni.
---------------------------------
www.izbsystem.hu
Üdv mindenkinek!
Ez szép kis galiba, igazi nyalánkság. Valaki fejtse meg a rejtélyt nekem!
A minap fogtam az E: meghajtómon lévõ dokumentumaimat, és átmásoltam egy másik lemezre; közben egyszer leállítottam a másolást, majd újraindítottam. Hiba nélkül átmásolódott minden, aztán azzal a másik merevlemezzel elmentem haza.
Visszértemig a gép ki volt kapcsolva, senki sem nyúlt hozzá.
Visszaérvén (ma reggel) a következõket tapasztaltam.
A gép nem volt hajlandó megnyitni a régi dokumentumok közül egyetlen fájlt vagy mappát sem - a pontos hibaüzenetre nem emlékszem, de olyasmi volt, hogy a fájl sérült vagy nincs meg.
Újraindítottam a gépet. Utána már az egész meghajtó eltûnt: most, ha be akarok jutni az E:-ba, a Windows a következõt írja ki: "E:\ nem érhetõ el. A fájl vagy a könyvtár sérült vagy nem olvasható."
A checkdisk üzenete: "Nem lehet megállapítani a kötet verziószámát és állapotát. A CHKDSK leáll."
A PowerQuest Partition Magic 8.0 üzenete a "Check for errors" parancs után: "Bad file record signature" és "Error #7: Operation cancelled by user" (pedig hozzá sem nyúlok).
Az újraindítás elõtt még produkált a Partition Magic olyasmi hibaüzeneteket is, hogy hiányzik a System Volume könyvtár és még egy-két másik, számomra ismeretlen is.
A lemez fizikai állapota - a gyári ellenõrzõ program, a PowerMax tanúsága szerint - hibátlan. Típusa Maxtor DiamondMax Plus, 80 GB. Az operációs rendszerem WinXP Home SP2.
Korábban már volt gondom egy másik ugyanilyen vinyóval, azon fizikai hibák vannak. Rajta van a Windows is, és addig használom, amíg be nem mondja az unalmast - tehát most is bent van a gépben.
Mindezt a sok adatot azért írtam le, mert nem tudom, melyik lehet fontos és melyik nem.
Kérlek titeket, nálam okosabbakat: segítsetek! Vissza tudom-e kapni az adataimat? S ha nem, mit kezdjek a vinyóval?
Üdvözlettel: Laurion
Ez szép kis galiba, igazi nyalánkság. Valaki fejtse meg a rejtélyt nekem!
A minap fogtam az E: meghajtómon lévõ dokumentumaimat, és átmásoltam egy másik lemezre; közben egyszer leállítottam a másolást, majd újraindítottam. Hiba nélkül átmásolódott minden, aztán azzal a másik merevlemezzel elmentem haza.
Visszértemig a gép ki volt kapcsolva, senki sem nyúlt hozzá.
Visszaérvén (ma reggel) a következõket tapasztaltam.
A gép nem volt hajlandó megnyitni a régi dokumentumok közül egyetlen fájlt vagy mappát sem - a pontos hibaüzenetre nem emlékszem, de olyasmi volt, hogy a fájl sérült vagy nincs meg.
Újraindítottam a gépet. Utána már az egész meghajtó eltûnt: most, ha be akarok jutni az E:-ba, a Windows a következõt írja ki: "E:\ nem érhetõ el. A fájl vagy a könyvtár sérült vagy nem olvasható."
A checkdisk üzenete: "Nem lehet megállapítani a kötet verziószámát és állapotát. A CHKDSK leáll."
A PowerQuest Partition Magic 8.0 üzenete a "Check for errors" parancs után: "Bad file record signature" és "Error #7: Operation cancelled by user" (pedig hozzá sem nyúlok).
Az újraindítás elõtt még produkált a Partition Magic olyasmi hibaüzeneteket is, hogy hiányzik a System Volume könyvtár és még egy-két másik, számomra ismeretlen is.
A lemez fizikai állapota - a gyári ellenõrzõ program, a PowerMax tanúsága szerint - hibátlan. Típusa Maxtor DiamondMax Plus, 80 GB. Az operációs rendszerem WinXP Home SP2.
Korábban már volt gondom egy másik ugyanilyen vinyóval, azon fizikai hibák vannak. Rajta van a Windows is, és addig használom, amíg be nem mondja az unalmast - tehát most is bent van a gépben.
Mindezt a sok adatot azért írtam le, mert nem tudom, melyik lehet fontos és melyik nem.
Kérlek titeket, nálam okosabbakat: segítsetek! Vissza tudom-e kapni az adataimat? S ha nem, mit kezdjek a vinyóval?
Üdvözlettel: Laurion