• strogg
    Most nem azért,de alapvetően rosszul látjátok:))
    Vegyük példaként a nero-t. Azt hsized nem fitesz nero license-t? Dehogynem. OEM-ként, olcsbban, de benne lesz a cd -író árában.
    A windows árának egy része is license-t tartalmaz.
    Az mp3 támogatás az m$-nek is pénzbe kerül. Csak nem látod, te csak azt látod, hogy OEM win, xy HUF. Ha mondjuk a win vásárláskor az m$ adna egy részletezett számlát, akkor rögtön látnád, hogy mely license mennyibe került nekik. Egy ingyenes downloadl inuxtól ne várja el senki, hogy ezek a komponenesek ingyenesen megjelenjen. Szemléletes példával: Ha a win pista letölthető lenen ingyen bármilyen célra, hidd el az sem támogatná alapból a DVd, mp3, java, és hasonlókat.

A linux valóban != win. ÉS ez jól is van. Én rendkívül elégedett vagyok a linuxal. Nagyon tetszik, hogy alapbóljól felszerelt, könnyű már telepíteni (bár a gentoo-t is élveztem egy darabig, mert mérhetetlen tudás szakadt rám tőle) és a windows-t játékszernek tartom. Ez szubjektum. Ezt ne mazért írtam, hogy rögtön flame legyen a win fanok résézről, vagy azért, hogy al inuxosok meg sűrűn helyeseljenek. Ez az ÉN véleményem. Mint ahogy tiszteletben tartom pl: Equ véleményét, aki szerint meg a linux játékszer. :)

Az biztos. A Linuxot egy időben féltettem. (sokkal primitívebb volt, nagyobb ellenszélben mint most). De kezd erősen felnőni, jelenelg a leg dinamikusabban fejlődő OS. 4-5 éve énis hobby OS-ként tekintettem rá, és ezsembe nem jutott, hogy 2006-ban (igaz politikai okokból) de kína desktop gépeink 30%-án linux fog futkosni. Openoffice csak egy nagy álom volt, ma meg az OpenDocument hivatalos szabvány alapja. A kézigépek OS listáján a második. Ezek olyan álmok voltak 4-5 éve, ami olyan merészek, hogy senki nem mert rágondolni. (még a fanatic userek sem).

Szóval jó az a linux, csak teljesen más gondolkodást kér magának, amit a user vagy megad, vagy sem.