• Kaadi
    GUI effektek: a Linux fanok elobb vertek a nyalukat erre az atlatszo ablak, forgatas stb dologra mint hogy a Windows betak kijottek volna. ha jol tudom mar a Mandrake ket evvel ezelotti verzioi is csinaltak ilyen figurakat (betaban persze).
    DVD lejatszas Linux alatt? hat nekem az ingyenes Suse 9.3 azt jelezte hogy nem tamogatja alapbol, hanem meg kene vegyem a Suse Professional csomagot (DVD, doboz, kezikonyv) es abban lesz licenszelt MPEG-2 kodek. Ez ugyebar Windows ala a grafikus kartyaval, alaplappal vagy az egesz PC-vel szokott jonni.
    Driver telepites: hat nekem alapbol nem lett se NVIDIA se Creative SB Live Digital driverem es kb 4 orat kinlodtam amig netrol osszeszedtem oket is parancssoros utasitasokkal feltelepitettem. A 3D gyorsitas csak ezutan kovetkezett.
    Az OpenOffice tulbuzgo rajongoinak meg csak annyit hogy attol hogy a Home Userek 80%anak eleg meg nem azt jelenti hogy az emberek 80%-a csak home user. sot. nagyon is sokan dolgozunk nagy halozatban es sok adattal es nem mindegy hogy milyen termelekenyseg jon ki egy szoftverbol.
    Windows Server vs Unix es Linux: mind a Unix verziok, mind az uzleti Linuxok PENZERT VANNAK, ezert beszelnek ELADASROL. Nem ingyenes sem a csomag, sem a support, sem a patch-eles. A Novellhez hasonlo cegek pontosan abbol elnek meg hogy MEGVESZIK a cegek a LINUXOT es fizetnek a karbantartasert evi dijak formajaban. HOL ITT A ZERO KOLTSEG?
    Es hogy ne felejtsem el: az OpenOffice TAMOGATOTT valtozatat is penzert aruljak, StarOffice neven.