intrex#58
Természetesen nem darabszámra gondoltam, amikor a windows zárt világát említettem. Arra próbáltam utalni, hogy az emberek 80%-a azt hiszi, hogy egy új hardware vásárlása után a driverek telepítésével kell bajlódnia, vagy víruskeresőket kell vásárolnia (vagy letöltenie igyen). Az emberek 80%-a úgy tudja, hogy HDTV minőségű video vágásához gigászi teljesítményű gép, és milliós értéket képviselő szoftver szükséges. Az emberek 80%-a úgy gondolja, hogy az egyszerű fájlműveletek elvégzéséhez kiegészítő program szükséges, sőt a drag'n'drop teljesen hasztalan találmány. Aki nem látott még OSX-et, annak a drag'n'drop nem is létezik. Az emberek 80%-a zsigerekből vágja hogy minden munka tetemes részét a gép istápolása teszi ki. Az emberek többsége ideges amikor leül a gép elé, mert az nem mindig azt csinálja mint amit szeretne. Ezen embereknek számára a gép legfontosabb eleme a HDD led, mert arról tudja hogy dolgozik-e a gép, vagy sem. Az emberek ugyanezen százaléka úgy tudja, hogy a gép minél gyorsabb, annál könnyebb vele dolgozni, illetve hogy a hw teljesítmény növelésével egyenes arányban nő a termelékenység is.
Ezért mondtam hogy a win zárt világ, hiszen OSX alatt a munka vidám, 100%-ban a melóra lehet koncentrálni, intuitív a felület, az oprendszer alánk dolgozik, nincs várakozás, nincs kieső ciklus, és még az első példánál maradva, egy 200Ft-os alap mac is tartalmazza a HDTV vágásához szükséges összes szoftvert és teljesítményt.