Melyik miért jobb.
  • ibrik
    #25
    Elég szűklátókörűség a részedről, hogy lenézed a single játékokat kedvelőket.
    Mi játékfordítók (meg a többi idegen nyelven értő) tudja csak igazán, miért is jó a játékok single része, a nagyrészt tényleg agyatlan ugrabugráló, össze-vissza lövöldözős multis játékokkal szemben, melyeknek így igazából semmi története. Csak menj, üsd-vágd-nem-apád. Mindezt "csapatmunkában".
    Ennyi...

    Amíg a multiban lényegében csak egy izolált helyzetet kell csapatostul megoldani, addig a single játékoknál egy történetmenetet kell végigjátszani, ami az én véleményem, és még sok más ember véleménye szerint sokkal érdekesebb.

    Hogy jobban értsd:
    - Multi-ban: van egy "ojjektum", amit véd az ellenfél csapata. Ők emellett talán csinálnak valamilyen tevékenységet is (pl. egy rakéta összeszerelése és annak kilövése). A te csapatodnak meg az a feladata, hogy pl. elfoglald a gyárat és megakadályozd a rakétával kapcsolatos tevékenységet. Ennyi a történet.
    - ugyanez Single-ben egy lehetséges történet ugyanerre a témára: A játék ezelőtti részében végrehajtottál egy olyan feladatot, amelynek része volt a felderítés is. A felderítési adatokból kiderült, hogy egy álcázott létesítményben a főellenfeled bérencei egy világraszóló összeseküvés részeként nukleáris fegyvereket fejlesztenek és állítanak össze. A létesítményt nagy erőkkel védik, és nagy hatásfokú biztonsági rendszert (kamerák, különféle érzékelők) is telepítettek az ellenséges behatolók ellen. A feladatod, hogy behatolj a létesítménybe, semmisítsd meg a számítógép-hálózatot, fogd el élve (kihallgatható állapotban) a magas beosztású összeesküvőket és szerezz további hírszerzési adatokat az összeesküvés további résztvevőiről és további ellenséges létesítményekről a jövőbeni feladataid folytatásához. A behatolást csak a riasztók beindítása nélkül hajthatod végre - ellenkező esetben a biztonsági erőket erősen felfegyverzett elitosztagokkal erősítik meg, amellyel teljesíthetetlenné válik a feladatod.
    Stb stb...

    Remélem érzékelted, mi a szembetűnő különbség.

    Jó, elismerem van néhány olyan játék, amelynek sztorija elég banális vagy silány, de a többségük nagyon jó.