• dez
    #115
    Kicsit pontosítanék pár dolgon, ha nem bánod.
    - Manapság minden LCD monitor TFT-s. (Gondolom, a TLT TFT akart lenni.) TFT-s nem csak LCD lehet, később pl. az OLED is TFT-s lesz, így nem okos az LCD-ket TFT-nek mondani. A TFT csak a paneli meghajtóáramkör.
    - 17-19"-nél is szépen kijön a HD. (Persze nem 3m-ről.)
    - Az 1/(2x0.012) számítás hibás. Egyrészt egy képváltáshoz nem 2x kell venni a válaszidőt, mert ott 1 váltás van ugye. Másrészt a szabványosan megadott (TrTf, tehát nem a g-to-g) válaszidő paraméter eleve két váltás (fekete-fehér fekete, vagy fehér-fekete-fehér, paneltípustól függően) összege. Ha meg van adva a g-to-g érték (középárnyalatok közötti váltás), akkor azzal a legjobb számolni. Tegyük fel, az 8ms. 1/0.008=128... Ez persze csak elméleti érték, valójában kevesebb képet tudnak váltani, de bőven többet, mint 40. (Ezeken az újabb monitorokon általában max. 80, néha 100Hz engedélyezett Vsync-re. Ez persze nem jelenti azt, hogy ennyit tökéletesen tudnak is, mint egy CRT.)
    - A mozi 24fps-es.
    - Ne a TN panelekből indulj ki! Vannak sokkal jobbak, S-PVA, S-IPS, P-MVA, ezeknek sokkal jobb a feketéje, kontrasztarányuk 1000:1 vagy akár 3000:1 (kivéve S-IPS, de az inkább grafikai munkára való, nem nagyfényerős+nagykontrasztos mozizásra), és a láthatóság is teljesen jó (178/178 fok).
    Na, csak ennyi. :)