Ha választhatnál, hogy kiköltözz külföldre az ittenihez képest egyenrangú munkával és lakással megtennéd-e?
  • PyRex
    #196
    Igen, igazad van mester. Én 3 éve álomvilágban élek, amikor Spanyolországban élek. Sőt, valójában direkt csakis és kizárólag azzal a réteggel érintkezem, amelyiken látszik, hogy jobb módú. És valamiért - bár sehol sem tekintenek egyenrangú állampolgárként - ezt mégsem hangoztatják, soha. Ez vajon miért van? Vagy lehet, hogy miután sarkon fordulok, kiröhögnek a hátam mögött? Atyaég, biztos így van, igen! Te mondod jól. Hiszen Te sokkal jobban tudod, hogy milyenek velem az emberek, te sokkal jobban tudod, hogy hogyan viselkednek.
    Biztos az a hölgy is, akinek étterme van és kiszalad az utcára, amikor meglát minket, biztos az is csak ilyen ál-viselkedés, a puszik sem valódiak és amikor kedvesen órákat mesé magáról vagy a családjáról, az is mind csak álca. Igazából már unja hogy ott vagyunk és különben is hogy merek én hozzá szólni? Atyaég tényleg, most hogy mondod, valójában biztos utál és lenéz engem mert magyar vagyok! Meg a többi helyen is, ahol már megismernek és köszönnek, mint egy helyinek, igen, az is mind csak kamuból van.

    OMG, milyen emberek vannak itt, hát komolyan, jó hogy azt nem írod le, hogy reggel milyen alakút sz@rok. :))) Én elmondtam valamit, az, hogy más a véleményed, egy dolog. De az, hogy azt mondod róla: baromság, na az elég idegesítő. Te mennyi időt töltesz külföldön és hol, hogy ilyen komoly tapasztalataid vannak mester? Jöhetsz nekem történelmi vonatkozásokkal de az egész csak rizsa, kurvára nem érdekel senkit. Mindig is voltak és lesznek olyanok, egy országon belül is, akik utáltak / utálnak minket. Mint ahogy mi, magyarok is előítéletekkel vagyunk tele ugye, khmm. Ne a legrosszabb példákat ragadd ki, hanem próbáld az egészet nézni nagy általánosságban. És ne mondd már meg, hogy én valójában mit látok, vagy mit nem látok, amikor külföldön vagyok, mert sok dologt elviselek, azt is, ha valakinek más a véleménye, de csak akkor, ha megfelelő stílusban közli.

    "Már ne haragudj ,de kijelentéseket tenni egy adott ország hangulatárol ,hogy ott átlagban sokkal több a boldog ember egy nagy baromság.2 hónapot vagy ott,értem mégis mennyi emberrel érintkezel?"

    Igen én csak 2 hónapot vagyok ott. De te meg feltehetően annyit mint itt a legtöbb ember, aki beleugatott a mondandómba, mert ők szintén nem. Nekem viszont élnek kint barátaim is, akik már évek óta ott vannak, van, amelyiknek családja is van. És képzeld, van olyan, aki akkor ment ki, amikor még nem voltunk EU tagállam. És rohadtul megbecsülik, mert elért valamit saját magától. Nem nézik le, sőt. De úgyis megint bele fog kötni valaki, hogy ez nem is igaz, mert igazából lenézik, meg utálják, meg különben is én rosszul tudom. Na én befejeztem, tényleg, nincs harag, de egyszerűen nevetségesnek tartom a kioktató stílusokat és pont olyan emberektől, aiknek nagyrészt közük nincs ehhez az egészhez.