Ha választhatnál, hogy kiköltözz külföldre az ittenihez képest egyenrangú munkával és lakással megtennéd-e?
  • katarzis
    Már ne haragudj ,de kijelentéseket tenni egy adott ország hangulatárol ,hogy ott átlagban sokkal több a boldog ember egy nagy baromság.2 hónapot vagy ott,értem mégis mennyi emberrel érintkezel?akiröl te véleményt tdusz alkotni az az adott ország népességének egy csekély hányada ,hogy következtetést tudj levonni ahhoz elég sok helyre el kéne látogatnod és ott eltölteni pár hónapot,gondolom te nem ezt teszed szóval mimd1,a másik külföldön nyugat europában a most csatlakozott tagországok polgárait másodrendü állampolgárokként tekintik.például nehogy azt képzeld ,hogy egy angol magával egyenraguként tekint rád számára,körülbelül mint mi a románokra.a másik irták ,hogy hihetetlen nagy hiba a nemzeti öntudat leépitése itthon.Írták egyesek,hogy mi mindig vesztes oldalon álltunk,mindig elbasztuk,valaki még aztis írta ,hoyg minden sikeres magyar külföldre ment.na szóval ha komolyan vizsgálni akarod ezeket a kérdéseket azt globálisan kell tenni.magyarország egy ütközö állam volt kelet és nyugat közt elhelyezkedésénél fogva.meg azis érdekes ,hogy ezek az emberek mintha a magyar történelmet csak 1526 után látnák ,de nem emlékeznek vissza akár Mátyás király korabeli magyarországra,vagy III.Béla uralkodására,és még lehetne sorolni.magyarország a török idök elött europa egy nagyon jelentös országa volt,mind katonailag mind gazdaságilag.a lényeg az egészben ,hogy az emberek itthon hajlamosak csak a rosszat nézni mind a magyar történelemben,mind napjainkban.a történelem viharai nem kimélték hazánkat és szerintem nagy szo ,hogy mégis itt vagyunk és ilyen állapotban,arra is gondolni kell ,hogy a nyugati államokat fele ennyi baj sem érte vajon velük mi lenne ennyi megprobáltatás után?könnyebb más országok felé kacsintgatni és elhinni ,hogy ott kolbászból van a kerítés,itthon is lehet valaki sikeres és sikertelen éppugy mint kint,nem vitatom ,hogy kint jobb az élet színvonal több a fizetés könnyebben lehet élni,de én személy szerint nem érezném otthon magam inkább maradok itthon elviselve a szükösebb élet körülményeket de legalább itt otthon érzem magam van hazám.ennyit akartam írni további szép estét.