Battlefield 2142
-
Ezt a pár sor egy sokkal régebbi hozzászólásból másoltam ki, a szerzőre sajna már nem emlékszem:
"""Pár ötlet, tanács.
A legtöbb gondot sajnos a csalók elleni program a Punkbuster okozza. Időnként leáll vagy el se indul. Mi ez és mit lehet tenni.
A Punkbuster feladata, hogy a játék futása közben kiszűrje a csalókat. Nos, űgy tűnik, hogy a siker mérsékelt. Mivel a (ranked) szervereken engedélyezve van, nálunk is futnia kell a kliensnek, különben nem tudunk játszani.
- A Punkbustert a punkbuster.com címről tudod letölteni. Itt katt a játék linkjére, majd download software. Közvetlen link: http://punkbuster.com/index.php?page=pbsetup.php
Letötlés után érdemes a Dokumentumok/BF2142 mappában a saját pl. PB könyvtárat létrehozni és ott telepíteni. Így könnyebben elérhető, ha/amikor frissíteni kell. Elindítod a telepítést. Majd a Ad a Game. Játék kiválaszt, Check for updates. Leszedi örülünk. Program bezár. A pb elvileg frissíti saját magát. Én úgy láttam, hogy ha friss verzió jön ki, érdemes kézzel elvégezni.
- A jelenlegi verzió (2007.08.25) két programot jelent, aminek futnia kell. PnkBstrA.exe és PnkBstrB.exe. Ezeket értelemszerűen a tűzfalon (remélem van ;) )engedélyezni kell. Különben a játék közben Punkbuster hibaüzeneteket kapunk, aminek következtében a játék kilép az aktuális pályáról. Idegesítő.
A punkbuster sajnos egyáltalán nem tökéletes. Persze melyik program az?
- A leggyakoribb hiba az szokott lenni, hogy a két processz közül valamelyik vagy egyik sem indul el. Ez elég egyszerűen orvosalhatjuk. A Start/Futtatás-ba írjuk be services.msc, A feljövő Szolgáltatások ablakban keressük meg a két proceszt: Lépjünk be a tulajdonságaiba és az indítást tegyük automatá-ra. Figyelem! A PnkBstrB csak akkor jelenik meg ha fut a játék! Jó esetben ezzel a pb gondunk megoldódik.
- A másik ami gyakran előfordul, hogy játék közben a PnkBstrB leáll. Ilyenkor bejön az asztal, ahol igazából sokat nem tudunk tenni, mint nyugtázzuk a leállást. Nekem mostanában sajnos sűrűn előfordul. A legjobb, ha ilyenkor az egész játékot ujraindítjuk, mert nagy eséllyel úgyis
kilép PB hibával. Erre még nem találtam megoldást.
- Időnként minden harc ellenére le kell gyalulni az egész pb-t. Ehhez használjuk a pbvsc progit.( http://punkbuster.com/downloads/pbsvc/pbsvc.exe)"""