hhc,hc stb :)
  • mercenary
    #175


    Egy év után ismét visszatér Magyarország legnívósabb hardcore-techno partysorozata, a Hardcore Explosion!
    November 29-én, a régi E-Klub helyén újjáépült Diesel Club falai közt ünnepli az NARG Entertainment fennállásának 14. évfordulóját, és a csapat ez alkalomból eddig még soha nem látott grandiózus lineupot ígér, két teremben összesen 20 fellepővel. A cél nem kevesebb, mint minden tekintetben felülmúlni az előző évi születésnapi bulit, ami őrületes hangulatával rendkívül pozitív visszhangra tett szert határainkon túl is.

    Az est folyamán a nagyteremben 7 holland DJ és 1 MC fog gondoskodni a hardcore őshazájában honos autentikus hangulatról. Az általuk reprezentált színes zenei palettának a házigazdák, XT Noise és Mercenary közös industrial/darkcore szettje adja majd meg az egyedi magyaros ízt.

    Első ízben látogat Magyarországra a jelenkori hardcore vitathatatlanul legnagyobb géniusza, Ophidian (Enzyme Records), aki fiatal kora ellenére is már hatalmas életművel rendelkezik, és többek között olyan slágerekkel szerzett elismerést a stílusnak és magának hírnevet, mint az Angel és a Butterfly VIP. Ez utóbbi egyébként a 2003-as megjelenése óta az egyik legnagyobb példányszámban eladott hardcore lemez. Az azóta már Zeneakadémiát végzett Conrad Hoyer első lemeze még középiskolás korában, 1999-ban jelent meg, akkor még Trypticon néven, az egyedi stílusáról híres Gangsta Audiovisuals kiadónál, majd az ezredforduló után maga mögött hagyva az artcore-t, felvette az Ophidian nevet, és egy újfajta, kísérleti hangzás kifejlesztésén munkálkodott, elsősorban az ennek leginkább táptalajt adó Enzyme X labelen. Ezzel párhuzamosan Cubist Boy néven többször is kipróbálta magát a drum&bass, illetve Meander néven az IDM világában is, továbbá két éve ugyancsak az Ophidian aliast használva több hardtechno/schranz lemez jelent meg tőle. 2005-ben pedig elindította saját labeljét, a Meta4-t, ahol azóta számos, kísérleti elektronikus zenét játszó producernek biztosított megjelenési lehetőséget. Látogatásával nem kevés hazai rajongó álma válik most valóra!

    A est másik fő fellépője Darkvizion (Terror Traxx), a legendás rotterdami hangzás jeles képviselője lesz, aki ugyan már az ezredforduló óta jelen van a legnagyobb holland bulikon, de mivel az első kislemezének megjelenésére 2007-ig várni kellett, a neve a hazai közönség számára eleddig kevéssé volt ismert. A Rize végül egycsapásra meghozta számára a nemzetközi sikert, s népszerűsége azóta idehaza is folyamatosan nő, amit az első magyarországi fellépése valószínűleg csak még tovább fokoz majd.

    Aki ott volt a tavaly novemberi Hardcore Explosion-ön, az jól emlékezhet arra a frenetikus hangulatra, ami holland barátaink, D-Tail, Mortis és X-Plosion szettje alatt volt jelen a nagyteremben, így biztosan sokan örülnek majd annak, hogy ismét mindhárman ellátogatnak hozzánk, ráadásul D-Tail és Mortis ezúttal egy közös b2b szettel készül majd, kifejezetten a magyar közönség tiszteletére.

    Továbbá a szervezők azokra is gondoltak, kiknek szíve inkább a kilencvenes évek hardcore-jáért dobog, Nimus és Quin-t közös early rave és oldschool szettje a régmúlt legnagyobb slágereit hozza el nekik.

    Hogy a sok hardcore mellett azonban a keményebb törtzenék szerelmesei se maradjanak talpalávaló nélkül, a kisteremben a hazai drum&bass élet számos prominens alakja fellép az este folyamán. A Black Hoe nevű magyar netlabel színeiben érkezik Numek, aki már számos külföldi bakelites megjelenéssel is bizonyított. Szintén a Black Hoe-tól érkezik Mystification, Volko és Migu. Továbbá ismét fellép a verselős drum&bass-ével elhíresült és az Explosion Festival 2006-os liveactjével hatalmas sikert aratott Xenophobe. A megfelelő bemelegítésről Forecast és a Bassism Records képviseletében Boc, illetve az Exile Soundzos srácok, Reza + C, a méltó befejezésről pedig a Deep Upstairs bulik házigazdái, Dtr + HUman fognak gondoskodni.

    Mindemellett a bulin debütál az NARG 2009-es merchandise kollekciója is, mely minden eddiginél nagyobb választékkal kecsegtet: Férfi és női pólók, normál és galléros kivitelben, új baseball sapka és passtartó. További részletek ezzel kapcsolatban hamarosan elérhetőek lesznek weboldalukon, a -n!

    Hardcore Explosion
    2008. november 29.

    Diesel Club
    H-1101 Budapest, Népligeti út 2.
    (A planetárium mellett a régi E-Klub helyén)

    Area 1 - Hardcore:

    OPHIDIAN (Enzyme Records, NL)
    Darkvizion (Terror Traxx, NL)
    XT Noise vs Mercenary (NARG Entertainment)
    Mortis vs D-Tail (Beter kom je niet / Elusive Agency, NL)
    X-Plosion (Veendiep Hardcore, NL)
    Nimus vs Quin-T (NL)

    Area 2 - Drum&Bass:

    Numek (Mindsaw, Killing Sheep, Black Hoe, Self Dest, Electronic Orgasm)
    Xenophobe LIVE (Neurotoxin)
    Mystification (Intransigent, Black Hoe)
    Volko (Black Hoe)
    Migu (Black Hoe)
    Reza vs C (Exile Soundz)
    Dtr vs HUman (Deep Upstairs)
    Boc (Forecast, Bassism Records)

    Flyer: Front | Back