Minden, ami mountain bike. Márkák, túrák, versenyek, események, sztorik és csak úgy.
  • Gabo
    Pangea:
    Szerintem a Quartz DSC az előnyösebb választás.
    Mivel eleve tárcsafékes agyakkal szerelik a kerekeit, így megspórolhatod magadnak azt a pénzt, amit esetleg egy V-fékes rendszerről való későbbi átállás jelentene. (Új kerékagyak és a kerekek újrafűzetése vagy egy teljesen új kerékszett beszerzése.) Arról nem is beszélve, hogy azért ezek a fékek messze jobb minőségűek, mint a Trektro V-fékek. Azt azért tudni kell, hogy a mechanikus tárcsafék fékhatásban némileg elmarad a hidralikus rendszerektől.
    A felnikről nem találtam hasznos infot, de felételezem, hogy duplafalú kialakításuk van. Valószínűleg addig nem igazán lesz velük gondod, amíg nem nagyon durvulsz. Idővel persze érdemes esetleg egy jó kerékszettet építtetni...
    A telótól ne várj túl sokat. A használható kategóriába tartozik, de ha komolyabban elkezdesz bringázni, valószínűleg hamar megtapasztalod a korlátait. Ránézésre ez az az alkatrész, amit elsőként cserélnék. Érdemes tudni, hogy egy megbízható, jól működő és strapabíró teló legalább 60-70k körül kezdődik.

Esetleg néz még szét néhány gyártó oldalán. A magyarok közül a Magelánt tudom tudom ajánlani.
    A nézelődés megkezdéséhez itt egy oldal:
    http://hegyikerekpar.lap.hu/

A bico megválasztásakor a váz méretére is fordíts figyelmet! Egy jó boltban ehhez mindenképpen segítséget nyújtanak. Igazság szerint ez kellene hogy legyen az első dolgok egyike, amit megnéznek...
    A bico mellett nem árt félretenni némi pénzt egy jó sisakra is. Az életed mentheti meg.