Minden, ami mountain bike. Márkák, túrák, versenyek, események, sztorik és csak úgy.
  • Gabo
    #1599
    Szia Stewe!

    Egy 12 éves srác még javában növekedésben van és az izomzata is fejlődik, változik.
    Nem tudom, milyen magas a fiad, de végül is két variáció jöhet szóba. Az egyik, hogy egy 24"-os kerékre épített gyerek montit vagy egy kis vázra épített 26"-os kerékkel szerelt "felnőtt" montit vesztek. Azt nem javaslom, hogy csupán azért nagyobb bringát vegyetek neki, mint amekkora egyébként passzolna, hogy majd "belenő". Ugyanis ha túl nagy a bringa, állandó problémája lesz a helyezkedéssel, ráadásul helytelen tartással és üléspozícióval tanul meg tekerni. Akármelyikre is kerül sor, valószínűleg néhány éven belül ki fogja nőni és addigra normális használat mellett is lestrapálja az alkatrészeket. Ha valóban érdekli őt a hegyi bringázás, akkor alighanem néhány éven belül sort lehet keríteni egy komolyabb bringa megvásárlására. Addigra valószínűleg elég érett is lesz ahhoz, hogy meg tudja becsülni az új bringát.
    A vásárláshoz azt javaslom, hogy a tecsot és társait felejtsd el. A nagy sportáruházakat is érdemes némi távolságtartással kezelni. Valószínűleg azzal jártok a legjobban, ha felkerestek néhány bringa boltot. Érdemes felmérni a kínálatot és az eladók hozzáállását. Ahol valóban fontosnak tartják a vevőt, ott segíteni fognak a választásban is. Ráadásul a bringák szerviz ellátását is rendesen biztosítani fogják.

    A fentiek fényében szerintem nézz szét a lenti két linkgyűjteményen! A gyártók közül ár/érték arányban szerintem a következőket érdemes első sorban megnézni: Magellan, Caprine, Author, Kelly's, Merida. Természetesen a többi gyártót is szóba jöhet.
    http://hegyikerekpar.lap.hu/

    A boltok kínálatáról pedig itt lehet valamelyest képet kapni:
    http://hegyikerekpar.lap.hu/