Hegyikerékpár
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
/Angliában már most minden a karácsonyról szól, pl. "karácsonyi akcióként" hirdetik a normál árakat.
https://www.youtube.com/shorts/zECTF2H8Jp8
Kütyütéma. Ugyebár megjelent a GoPro HÍRÓ4... kicsit olyan érzésem van, mint az iPhone megjelenéseknél. Vagy tévedek?
Itthon már kapható, csak azt nem tudom mennyire rugalmas ez az ár. Karácsonyra ha lejjebb mennek egy pár tízezret még érdekes is lehet.
Hát inkább egy ilyen kamera, mint egy semmire sem jó KAMERÁS OKOStelefon ugyanennyiért...
Vagy az olcsóbb alternatívák is tudják ugyanezt? És ha igen mit ajánlotok?
Aki elkerült a hír esetleg itt egész korrekten összeszedték mi a helyzet...
http://www.kodakmedia.hu/shop_news.php?news=19889
Lehet inkább a bringát kéne ennyiből fejlesztenem:D
Utoljára szerkesztette: Solla, 2014.10.27. 11:14:56
De árulom a vasat.. Ha esetleg kell valakinek írjon... Vagy Telo.
http://bolha.testbike.hu/hirdetes.php?clid=182279
Downhill!!
\"Régen a lányok úgy fõztek, mint az anyjuk, most meg úgy isznak, mint az apjuk.\"
\"Régen a lányok úgy fõztek, mint az anyjuk, most meg úgy isznak, mint az apjuk.\"
Egy olyan laikus kérdésem lenne, hogy a fékeimet hogyan állítsam be, akármit csinálok vele megállásnál mindig csúszik valamennyire, pofák felfekszenek rendesen, próbáltam már meg is csiszolni, behúzott állapotban merõlegesen áll a felnire a pofa. Ötleteket elõre is köszönöm.
He who has the height controls the battle. -- RoF profile name: AirBoRnE[HUN] He who has the sun achieves surprise. --- -- RoF ingame name: Airbyy He who gets in close shoots them down.
Egy 12 éves srác még javában növekedésben van és az izomzata is fejlõdik, változik.
Nem tudom, milyen magas a fiad, de végül is két variáció jöhet szóba. Az egyik, hogy egy 24"-os kerékre épített gyerek montit vagy egy kis vázra épített 26"-os kerékkel szerelt "felnõtt" montit vesztek. Azt nem javaslom, hogy csupán azért nagyobb bringát vegyetek neki, mint amekkora egyébként passzolna, hogy majd "belenõ". Ugyanis ha túl nagy a bringa, állandó problémája lesz a helyezkedéssel, ráadásul helytelen tartással és üléspozícióval tanul meg tekerni. Akármelyikre is kerül sor, valószínûleg néhány éven belül ki fogja nõni és addigra normális használat mellett is lestrapálja az alkatrészeket. Ha valóban érdekli õt a hegyi bringázás, akkor alighanem néhány éven belül sort lehet keríteni egy komolyabb bringa megvásárlására. Addigra valószínûleg elég érett is lesz ahhoz, hogy meg tudja becsülni az új bringát.
A vásárláshoz azt javaslom, hogy a tecsot és társait felejtsd el. A nagy sportáruházakat is érdemes némi távolságtartással kezelni. Valószínûleg azzal jártok a legjobban, ha felkerestek néhány bringa boltot. Érdemes felmérni a kínálatot és az eladók hozzáállását. Ahol valóban fontosnak tartják a vevõt, ott segíteni fognak a választásban is. Ráadásul a bringák szerviz ellátását is rendesen biztosítani fogják.
A fentiek fényében szerintem nézz szét a lenti két linkgyûjteményen! A gyártók közül ár/érték arányban szerintem a következõket érdemes elsõ sorban megnézni: Magellan, Caprine, Author, Kelly's, Merida. Természetesen a többi gyártót is szóba jöhet.
http://hegyikerekpar.lap.hu/
A boltok kínálatáról pedig itt lehet valamelyest képet kapni:
http://hegyikerekpar.lap.hu/
Milyen gyakran szeretnél bringázni? Naponta, hetente, havonta néhányszor?
Milyen intenzitással használnád a bringát? Csak könnyû tekergés? Esetleg komolyabb túrák? Versenyzés?
Pontosan milyen terep körülmények között, milyen útfelületeken szeretnék tekeregni?
Milyenek a fizikai adottságaid? Testmagasság, testtömeg? Mennyire vagy edzésben?
Az anyagiakat szerintem tekintsd az utolsó szempontnak. Elõbb az igényeiddel légy tisztában.
Szerintem nem. Szóval ezzel így nem biztos, hogy segítesz neki.
ez túl tág meghatározás
sztem regelj a testbike.hu-ra és ott a Bolhapiacon annyi, de annyi bicikli van,hogy ihaj...
És a hirdetõ ki fogja elégíteni minden tekintetben a tudásvágyadat.
/alkatrészeket is elég jókat lehet lõni itt/
Extreme¤Noise¤Terror -ANOTHER WAY- Viharsarok fastcore Két perc alatt értek én mindenhez...
Tektro tárcsák /160/ kb 1000km turista tempó van benne
WTB ülés
Spinner Grind teló
elsõ hátsó tárcsafék adapterek/160-hoz/
Bike + stucni /105mm/
Extreme¤Noise¤Terror -ANOTHER WAY- Viharsarok fastcore Két perc alatt értek én mindenhez...
A kaktusz is azért szúr, mert soha nem simogatják... Nem a remény hal meg utoljára, hanem a sejtszintű enzimműködés. n_n
vettem, egy SunTour XCR RL-t.
ma szereltem be, a lockout kart még nem köttötem be, met kell hozzá méretre bowdent szabni...
érdekes a teló, mert bár vajpuhán mozog és "érzékeny" nekem legkeményebb állásban is puhának tûnik...
4500/2db
tképpen ingyen volt :)
holnap átkenem a tárcsákat is meg a betéteket is féktisztító sprével, hátha leold valamit aminek nem kellene ott lenni.
Egyébként mi okozta a dolgot? Túl hosszú, intenzív fékezéstõl éget be? Vagy szennyezõdés?
Elõre is köszi!
Mark\"Rent-boy\"Renton:Choose Life.Choose a job.Choose a career.Choose a family.Choose a fucking big television,choose washing machines,cars,compact disc players and electrical tin openers.
(7sebességes) shimano volt 2 honap után kitörött a 2. koszorú partnak felfele:)
Mark\"Rent-boy\"Renton:Choose Life.Choose a job.Choose a career.Choose a family.Choose a fucking big television,choose washing machines,cars,compact disc players and electrical tin openers.
olyan hideg volt ,hogy belefagyott a tea a kulacsba... :)
a kerékméret ezeknél nagyobb 26" nál? ezeket a számozásokat nem vágom (700x42C)
nem látom a bicó súlyát... pedig kiváncsi lennék rá :(
érdekes hogy nem hallottál még róla...
életem elsõ autós borulása is ott volt :)
Az szép halál lesz,életbiztosítás remélem bejátszik <#hehe>#hehe>
Majd akarok venni vmi winter set-tet mert ezzel a semmi-slick gumival halál lesz,szal vmi winter külsõt nyomhattok.
Idén haverral kamikazék leszünk 1,5 slickel megyünk télen is...
<#zavart2>#zavart2><#idiota>#idiota><#wilting>#wilting>
Erdõ nem játszik,itt nagyon nincs is csak liget...
Szal akkor szûkítem a kört,betonra kéne esõs,csúszós,téli körülményekre.
THX all.
(ebike.hu,ha lehet link,mert inenn van a telóm is ,megbízható, jó bolt...)
Én valami 26x1.9 es gumit néznék a helyedben amin nem nagyok a bütykök. pl. Schwalbe Land Cruiser 26x1,9 [url=http://ebike.hu/termekek/kereses/?c=1306&b[]=0&r<12>12>[]=31&r<23>23>[]=0&r<3>3>[]=0&r<1>1>[]=0&r<7>7>[]=0&r<41>41>[]=0]E-Bike[/url]
Hát ez nehéz eset.
Amit akarsz olyan mint a négyévszakos gumi.. Mindenhol jol de sehol se igazán. Sajnos MTB ilyet nem fogsz találni..
Amibe segiteni tudok:
elöször is döntened kell hogy hol akarod többet használni.
Ha Aszfalton akkor olyan gumit vegyél ami direkt erre való, azért, hogy esõben és szárazon is jó legyen.
Ha erdõbe akkor mindenképpen igen bütykös gumit kell venned. Mert jol kell hogy fogjon, és az sárban is jó.
Ami viszont próbléma az az hogy az ami az erdõbe jó száraz aszfalton jo, de nagyon kopik. Esõbe életveszély.
Az aszfaltossal meg el kell felejteni az erdõt.
Én azt javaslom, hogy vegyél 2.1-es nél nem vastagabb terep minás gumit. Panarecer smoke dart pl.(elég régi gumi de kurva jo)
Vagy a Maxxisnak vannak ilyen gumijai Mobster pl.
Ezekkel fogsz tudni aszfalton menni, nem túl puhák igy nem kopnak annyira, és terepen is jók.
Viszont Hóba esõbe, hát csuszik..
Szóval passz:D Nehéz ügy.
Downhill!!