• Tiberius B
    Kiegészítés: egy foton nem interferál saját magával, erre ugyan nem tudod rávenni, az interferencia csak nagy számok esetében jelentkezik, mégha azok időben máskor vannak is, ezek csak valószínűségek, amik működnek. Hogy éppen hullámtlajdonságúak a valószínűségek, az még nem jelenti, hogy a foton is az. A lézerfényt nem fogod tudni rávenni az interferenciaképre, mert irányítottak és nem véletleszerűek. A rések egyébként miből vannak, mert szerintem atomokból, amik elnyelik azt a bizonyos fotont, majd, teljesen véletlenszerűen, újra kibocsájtják, ez mind mind valószínűség, a mikrokozmosz részecskéi olyan vmik, amiket nem tudunk CSAK megfigyelni, ezért valószínűségekkel kell számolni, és azt is érzékeljük, mivel nem látjuk rendesen.
    Ha meg tudnánk figyelni a fotont miközben halad, arra jönnénk rá, hogy na ba meg ez elnyelődik, majd kibocsájtódik egy tök ugyanolyan, teljesen véletlenszerűen, de kellően nagy számok esetén nemis annyira véletlenyszerű az a véletlenszerű, de azon a szinten már egy csomó minden újat tudnánk már az anyagról ,amiről most még dunsztunk sincs. A kis elméletem, amit ideidéztem, csak arra próbál meg választ adni, hogy miért mutatja egyszer az interferenciát, egyszer meg nem.