IoIa#149
A választ nem tudom elfogadni. Én leszarom azokat a hibás egyenleteidet, amikre hivatkozol.
Amiről én beszéltem, az egy olyan gondolatkisérlet, ahol az időt a Földön mérik. Nem máshol, hanem a Földön. Ha nem vagy képes felfogni, amit írtam, akkor próbálj meg visszafele gondolkodni.
Tételezzük fel, hogy van egy jól ismert objektum, aminek a távolságát ismerjük: pontosan 1 fényévnyire van. Az űrhajónk pontosan ott robbantja a bombát. Kérdésem: ha az űrhajó visszaérkezése után fél évvel látjuk meg a robbanást, akkor szerinted mekkora sebességgel mehetett az űrhajó? A fénynél lassabban semmiképpen, mert akkor nem érhetett volna vissza hamarabb. Tehát gyorsabban kellett mennie. Mennyivel? Pont kétszeres sebességgel.
Az okfejtésed, miszerint hamarabb ér vissza, mint elindult volna, marhaság. Ez csak azt igazolja, hogy szar az egyenlet. De én csak egy kérdésre várok választ:
mekkora volt az űrhajó sebessége a példámban szerinted, ami fél évvel hamarabb ér vissza, mint annak a robbanásnak a fénye a Földre?