N%C3%A9vtelen-1.png
    Túlkormányzottság (Oversteering)

Az eképpen beállított autó kormányzáskor a kelleténél jobban tart a kanyar belső íve felé. Elemezve: a kanyar bejáratához túl nagy sebességgel megérkező, vagy a kanyarkijáratnál túl hamar kigyorsítani szándékozó autó hátsó kerekeinek tapadása lecsökken vagy teljesen megsemmisül (megszűnik), s ilyenkor az autó úgymond "kifarol", kitör, kisodródik a hátulja. Helytelen alkalmazás esetén ez azt eredményezi, hogy a versenyző a "kelleténél" többször pördül meg. Ezt is fogalmazzuk meg szakszerűbben: a kormánykerék rögzített állása esetén a kanyarban az autó csökkenő sugarú spirálíven halad. A pilóta szemszögéből az ív tartásához kisebb kormányelfordításra van szükség, mint amekkorára a kanyarodási sugár alapján elméletileg szükség lenne. (Az alábbi "jótanácsokat" javallott a tájékoztató elolvasását követően alkalmazni, hiszen ezek a leírtak megértése nélkül vajmi keveset érnek...)

Nem tudom, ennek mi köze a kormányhoz... Max annyit bizonyít hogy balfusz vagyok, de teljesen tök mind1 hogy hány fokot fordul a kormányom. Mellesleg meg elárulom, hogy én is csak kb 180 fokot használok a kormányból, mert ha tovább tekerem akkor se fordul többet az autó. Ergó barra is 90fok meg jobbra is. Tehát azért kérdeztem gabent, hogy ő tud e vele driftelni vagy neki se megy és nem csak benem van a hiba. Meg nyílván a gázpedállal is ügyesebben kéne játszanom, hogy ne mindíg 100%nak vegye a gázadást.

Gaben akkor majd később felveszlek mert most megyek edzeni ,de későb itthon leszek!