Ha más színeket akarsz a beltérbe, azt elképzelhető hogy elég a .bnk-ban fájlban lévő .2db fájlokat módosítani. Nem tudom ki hogy csinálja, de én pl különböző bőr textúrákat használok. Ha a material paraméterei nincsenek módosítva, akkor elég csak photoshop-al átszínezni a dds fájlt (a dds-t kell átkonvertáni 2db-ra, és az megy a bnk fájlba), ha érdekel el tudom magyarázni pontosabban. Én több féle variációval szoktam feltölteni a modjaimat, ilyenkor én is ezt csinálom, tehát az alap mondjuk fekete bőr textúrát "színezem" át szürkére, bézsre, pirosra...stb.
Ha magát a modellt akarod módosítgatni, akkor valószínűleg falba fogsz ütközni, mivel általában lezárják a modell fájlt. A másik hogy kizárólag zmodeler-el tudsz bármit is kezdeni. A konvertálás itt nem olyan mint gta-nál, Egy normális mod elkészítése több napot vagy akár hetet is igénybe vehet, ha minden nap tudsz vele foglalkozni. Ha megtalálod Tool831 Maserati GT modját, akkor sztem azzal jársz a legjobban. A belteret valószínűleg tudod módosítgatni ahogy feljebb írtam, de magát a modell külsejét/belsejét nem fogod tudni mert zárva lesz. Nem tudom melyiket töltötted le, amennyiben az a mod amit leszedtél a forza-ból lett átkonvertálva, akkor az biztosan élethű, miután az eredeti autó-t szkennelték 3d-sen.