carloelsa#100831
Genius kormányban nem vagyok ismert, de amit hosszabb távon használtam, azok a Logitech kormányok. Összes ismerősömnek Logitech kormánya van, szerintem nem kell mondanom, hogy 30 embernek miért ilyen márkájú a kormánya. Ha lenne rá több pénzed, akkor egy komolyabbat vennél, még kikapcsolódásra is. Mivel még a drága kormányok között is meghatározó különbség van, kicsit ismerni kell magunkat. Milyen kerék az ideális nekünk, a vastag, vagy a vékony... a gombok hogyan helyezkednek el, anyag, mind mind a kényelmet biztosítja, ami tőled és a használt időtől függ, hogy milyen az ideális. Már két óra használatnál nem mindegy, hogy valami tapadós gumit fogsz, vagy egy bőrt vagy műanyagot. Ott vannak a pedálok is, nem mindegy, hogy milyen a keménysége, mert te is készíthetsz fából, rugóból meg egy kis ésszel pedált. Egy kényelmes, domborított idom, fém vagy műanyag pedál, jó keménység meghatározó.
Ha valahol találsz Logitech Force Ex névre hallgató kormányt, vedd meg, mert az bizonyítottan jó. Nekem egy Logitech G27-m van, de előtte G25 volt, egyikkel sincs semmi gond, nah jó mégis, az ára. :D Ősidőkben meg egy Btech kormány volt, 2 hónap és kuka. Én napi szinten használom rFactorban versenyzésre a G27-t, meg másban is, de ott meglátszódik és érezhető is a különbség :)Simcompany-n meg kötelező a kormány :) Ha van rá valahol alkalmad (ismerős, bolt...) ahol ki tudod próbálni a különböző kormányokat, szánj rá idő, megéri. =)