• zjápsretne
    #130
    Hidd el vagyok annyira SCI-Fi rajongó, hogy feltegyem nem csak szénalapú létformák létezhetnek.
    Csak hát szerintem nehéz elképzelni az olyan létformát amely nem hogy más alapú, de máshogy is müködik.

    Egyébként azt szerettem volna azzal mondani, hogy ha csak a szénalapú létformákat feltételezzük és azt vizsgáljuk. Az élet kialakulásának lehetőségeinél azt vettem észre, hogy egyre szűkül a kör.
    Persze amit most írok mind feltételezések és amit én megértettem belőle és röviden szólva:
    Mért ne lehetne élet a mi galaxisunkban máshol is ott van az a billiárdnyi csillag.
    Na igen,de nem lehetne túl közel a galaxis középpontjához mert akkor túl közel vannak a csillagok és jól elintéznék a bolygót (a becsapódásokat és az élet fejlődését vizsgálták) meg minden. Túl távol sem lehet mert ott meg nem lennének becsapódások.
    Na jó de hát az mág gy is több száz milliárdnyi csillag.
    Igen csakhogy a bolygókereső kommandó egyelőre csak olyan csillagokat talált amelyek körül oriásbolygók keringenek (persze azért is lehet ez mivel ezt tudják kimutatni ezzel a módszerrel) és nemigen olyanokat amelyeknek hozzánk hasonló bolygói és bolygórendszere lenne.
    Mivel gyakorlatilag véletlenszerűen választottak csillagokat, ha ez lenne a tendencia akkor máris csak több 100 millió csillagokban gondolkodhatnánk.
    Azután TF találnak hozzánk hasonló naprendszereket. De a hozzánk hasonló élet fejlődéséhez egész hosszú időre van szükség. Meg arra , hogy megfelelő energia jusson a bolygóra.
    Tehát nem Merkur (és nem vénusz) és nem is plútó( nem is mars)
    Azért csak tovább szüköl a kör!
    Azután meg valaki modellezi mi van ha a földnek nincs kisérője és nem stabilizálja annyira, hogy a pálya és a forgásirány dőlészöge viszonylag kicsi maradjon. mert a modell szerint ez a kár a pályasikkal 0 fokot is bezárhat, de ha van egy kisérő akkor ez hosszútávon stabil.
    Szóval az ilyen kis stiklik tovább csökkentik és lassan már csak millió csillagokban gondolkodhatnánk egy billiárdnyi csillagokból álló rendszerben.

    Mielőtt mindent megcáfolnátok ez vélemény,érzés nem tudományos álláspont és a számok még csak hozzávetőlegesek sem mondhatóak nem pedig megalapozottak. Csak úgy érzem ha az élet minden bolygón is elkezd fejlődni akkor sincs sok esélye. Az pedig, hogy értelmes élet fejlődjön ki... az még kevesebb.