szivar#165
Nem értettél meg előitéletekkel telt embertársam. Azt kérdezted hogy miért nem tiltakoznak a fajtájuk ellen. Én csak pár példát hoztam fel, ami csak azt a motivációt próbálta meg tisztázni, hogy miért nincsenek ellentüntetések.
De remélem az összes muzulmán úgy fog gondolkodni, mint ahogy te, és akkor biztosan remek hangulatban töltjük az elkövetkezendő pár évet. Én utállak téged, mert te utálsz engem. De hogy mi is ennek az utálatnak az oka, az teljesen mindegy, mert egyik fél politikusait sem érdekli. Mindegy csak álljon a balhé, mert azzal sommás kis vagyont lehet kaparintani.
Csak valami jó kis kapaszkodó kell mind a két félnek ehhez. Esetleg a "van tömegpusztító fegyverük, menjetek oda, öljetek le mindenkit" és a "álljunk bosszút a hitetlen kutyákon testvéreink, öljétek meg a családjukat" vezérelvek mellet talán el is indulhatnának. És komótosan irtja egymást minkét fél, miközben a fegyverkereskedők szépen zsebelik a krediteket. Aki pedig hatalmon van, az sohasem látott 'biztonsági' intézkedéseket tud tenni. És aki nem osztja a vezetők nézeteit, az vagy terrosrista lesz, vagy gyarmatosító - országja válogatja.
De igazad van, utáld csak őket, mert utálnak minket. Ne is érdekeljen hogy miért is van ez így, mert az túl könnyű is lenne. Olyanokon sem érdekes gondolkodni, hogy milyen jó is lenne, ha idejönnének az arabok, és ránkerőltetnék a törvényeiket, életmódjukat. Mert a 'fejlett világ' ezt teszi. Olyan embereket/embercsoportokat próbál meg hatalomra juttatni, akik kinyalják az usa hátsóját, miközben a népesség 90%-a nem biztos hogy megéri a 45 éves kort. De ez se érdekeljen. Aziránt sem kell kifejezetten érdeklődni, hogy vajon miért nem tetszik az bizonyos embereknek, hogy az országukat teljesen kizsákmányolják. Vagy esetleg megfosztják őket az előzőleg nekikadott tejhatalomtól. Peldául Afganisztánban a tálib rezsim, Szaddam és tsi.
Tehát összegezve, minden naddon szép, minden naddon jó. Öljük egymást, és csodás új világ vár ránk...