Digi Tv az olcsó kábeltévé
  • laposkuszo
    Hali

Olvasgattam, regisztráltam és a pontosság miatt - hogy mindenki tudja - a digi üzletszabályzata a következőket tartalmazza:

- hibabejelentés esetén: a hiba bejelentését követő 5 munkanapon belül köteles megkezdeni a hiba kijavítását (persze ezt kell igazolja az általad aláírt papírral), egyébként 5 munkanapon belül ki kell javítsa a fennálló hibát. Minden olyan hiba, ami nem tartozik előfizetői érdekkörbe (például leöntötted a beltérit vízzel, vagy kővel megdobáltad az antennát, tehát ilyen jellegű események) a szolgáltató érdekkörébe tartozik, ez alól nem zárhatja ki magát.
    Fontos az is, hogy megvásárolt készülékre 12 hónap garancia van, azonban ha hiba miatt cserélni kell a készüléket - úgy tudom Magyarországon nincs szerviz, tehát cserélik - akkor újraindul a garancia!
    Ha pedig bérelt készülékről van szó, akkor örök garanciát kell vállaljon a digi, hiszen az övé a készülék. (12 hónap után egyedül kiszállási díjat kérhet, ami úgy tudom 2500 Ft, és indokolt esetben - érdekkör kérdése munkadíjat! Cca. 2500 Ft/óra)

Ha túlcsúszik az öt munkanapon (szombat vasárnap nem számít bele!), akkor a késedelmes napokra kötbért kell fizessen. ez a díj az általatok igénybevett szolgáltatás pl. alapcsomag és hobo egy havi díja osztva az adott hónap napjainak számával szorozva a késedelmes napokkal szorozva nyolccal.

Ez egy alapcsomag esetén, mondjuk májusra egy teljes hónap késedelem esetén: 2900/31*31*8= 23200 Ft. Ezt nekik ki kell fizetniük, külön kérés nélkül! Nincs mese.

Másik fórumon olvastam olyat, hogy hónapok kellenek ahhoz, hogy a szerelőjük átszerelje a beltérit és a lavórt egy másik helyre, ha elköltözik valaki. Itt is kell kötbért fizessenek, de itt 30 nap a határidő (nem 30 munkanap!)

Figyelni kell arra, hogy mindig!!! Telefonon jelezzétek a hibát és a költözést, mert rögzítik a gépben, és utána nekik kell figyelni a dátumokra! Ha sürgeted, - mondjuk akkor sem erőltetik meg magukat - de így ki lehet sajtolni belőlük azt, ami jogosan jár szerződés szerint.

Kötbérről ugye nem nagyon beszélnek a diginél, mert az nekik kiadás, de ha egy napot csúszol a fizetéssel, lekapcsolnak.

A kábeles szerződés 3 napot ír hibajavításra, utána jár a kötbér, költözéskor szintén 30 naptári napja van, utána kötbér...

Én hónapok óta szenvedek, hogy kifizessék a hibajavítás késedelme miatt a kötbéremet, nem erőltetik magukat, csak összevissza dumál kis levente minden féle baromságot emailben, de ez nem baj, mert már folyamatban van a feljelentés a felügyeletnél, az idő meg csak múlik, növekszik a kötbér összege:)