• pimplike
    #100
    Az a lényeg, hogy az izzószálas fénytesteknek nincs alternatívájuk, ezért nem lehet betiltani, márpedig a cikk nem a "ki mit használ, mire esküszik"-ről szól, hanem az izzószál betiltásáról.

    Valaki mondta, hogy a vibráló fényt úgysem tudja lekövetni a szemünk. Evvel az a baj, bármilyen gyorsan is vibrál a fény, balesetvédelmi szabályokba ütközik a használata pl. gyorsan forgó gépeknél. 3 fázisú fénycsőarmatúránál 300 Hz-en villog a fény, és az eszterga meg áll. Legalábbis látszólag. A ledekkel ugyanolyan elven, mint a monitoroknál három alapszínből keveri ki a kívánt színt, de az így is csak 6 diszkrét frekvenciájú komponens lesz. Ahoz hogy a tárgyak reflexív és tranzitív színalkotása megfelelő legyen, ahoz FEHÉR fény kell! És ez a FEHÉR nem az amit te fehérnek látsz, hanem ami spektrumában is folytonos, azaz összemérhető energiával tartalmazza az összes frekvenciájú komponenst! (Hoppá, mégis tartalmaz az izzólámpa legalább 3 alapszín komponenst? )

    Szóval amíg nincs teljes körű helyettesíthetőség, addig nem betiltható. Imádom az ilyen Zöld kezdeményezéseket. Mindig annak a legnagyobb a hangja, aki a legkevesebbet gondolkodik. (Innen is üdvözlöm Ada kisasszonyt! )