• CairoJack
    Lehet most baromságot mondok, de úgy fest, hogy ez bukó.
    Elvileg UEFI-s gépre csak úgy tudsz Win7-et telepíteni, hogy előtte BIOS-ban (UEFI-ban ugye) beállítod a "Legacy Supportot" a "Secure Bootot" pedig deaktiválod. Csakhogy, UEFI-be (ha a Secure Boot be van kapcsolva) csak úgy jutsz be, ha a Windows 8 alól újraindítod a gépet, méghozzá azzal az opcióval, hogy az UEFI-be lépjen be. Na most elvileg, ha a gépbe nem tudsz belépni, akkor nem tudsz az UEFI-be belépni, tehát nem tudsz más OS-t feltenni, hogy aztán ott be tudj lépni a BIOS-ba.
    Ördögi kör, ez egész addig nem fog menni, amíg meg nem tudod a Win8 jelszavát.
    Én is szívtam ezzel, mikor anno legelőször egy ismerősöm gyári Win8-as laptopját Win7-esítettem.

Ez elég szívás, de pont hogy az hivatott megakadályozni, hogy az ellopott gépek tartalmához hozzá lehessen férni.

Alapvetően két dolgot próbálnék ki.
    1. Próbálj meg rá Win8-at telepíteni. Ha mázlid van, és a 1.st boot device nem a HDD, akkor talán engedi.
    2. Ha nem megy, szedd ki a notiból a HDD-t és úgy formázd meg, töröld le. Bár ezt csak végső esetben ajánlom, mert nem tudom, hogy utána elfogad-e a gép másik OS-sel ellátott HDD-t.

Szóval azért inkább várjál meg valami nálam okosabb véleményt, vagy vidd el szervizbe. Amúgy meg szerezd meg a bitlocker kódját, ha az megvan, és be tudsz lépni a Win8-ba, onnan már tudsz majd UEFI-be bootolni, és ott ki tudod lőnni a Secure bootot, a Legacy supportot meg be, és utána - elvileg - már kell hogy tudjál rá Win7-et telepíteni (nekem is csak ezek után engedte).
    Csak kód nélkül meg vagy nagyon lőve.

Pont ez a lényege, hogy biztonságos legyen.