-
breki95 #44089 Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni.
A windows live feltelepítése után furcsa internetforgalomra lettem figyelmes és kis kutakodás után rátaláltam hogy valaki/valami saját hitelesítő adatokat adott hozzá a fiókomhoz és távolról irányíthatja a gépet.töröltem az új hitelesítő adatokat de továbbra is ezt a naplófájlt kapom az eseménynaplóban:
Egy fiók sikeresen bejelentkezett.
Tárgy:
Biztonsági azonosító: NULL SID
Fióknév: -
Fiók tartománya: -
Bejelentkezési azonosító: 0x0
Bejelentkezés típusa: 3
Új bejelentkezés:
Biztonsági azonosító: NÉVTELEN BEJELENTKEZÉS
Fióknév: NÉVTELEN BEJELENTKEZÉS
Fiók tartománya: NT AUTHORITY
Bejelentkezési azonosító: 0x2be4b
Bejelentkezés GUID azonosítója: {00000000-0000-0000-0000-000000000000}
Folyamatadatok:
Folyamatazonosító: 0x0
Folyamat neve: -
Hálózati adatok:
Munkaállomás neve:
Forrás hálózati cím: -
Forrásport: -
Részletes hitelesítési adatok:
Bejelentkezési folyamat: NtLmSsp
Hitelesítési csomag: NTLM
Továbbított szolgáltatások: -
Csomagnév (csak NTLM): NTLM V1
Kulcshossz: 0
Ez az esemény a bejelentkezési munkamenet létrehozása alkalmával generálódik. Az elért számítógépen jön létre.
A tárgy mezők jelzik a helyi rendszernek azt a fiókját, amely a bejelentkezést kérte. Ez leggyakrabban egy szolgáltatás, például a Kiszolgáló szolgáltatás, vagy egy helyi folyamat, például a Winlogon.exe vagy a Services.exe.
A bejelentkezés típusa mező azt jelzi, hogy milyen bejelentkezésre került sor. A leggyakoribb típus a 2-es (interaktív) és a 3-as (hálózati).
Az Új bejelentkezés mezők azt a fiókot jelzik, amelynek létrejött az új bejelentkezés, más szóval az a fiók, amely bejelentkezett.
A hálózat mezők jelzik, hogy honnan ered a távoli bejelentkezési kérés. A munkaállomás neve nem mindig érhető el, és egyes esetekben üresen maradhat.
A hitelesítési adatok mezők részletes információkkal szolgálnak az adott bejelentkezési kérésről.
- A bejelentkezési GUID egyedi azonosító, amelynek alapján összekapcsolható az esemény egy KDC-eseménnyel.
- A továbbított szolgáltatások arra utalnak, hogy milyen köztes szolgáltatások vettek részt ebben a bejelentkezési kérésben.
- A csomagnév azt jelzi, hogy az NTLM protokollok melyik alprotokollja voilt használatban.
- A kulcshossz a generált munkamenetkulcs hosszára utal. Ha nem került sor munkamenetkulcs-kérésére, 0 az értéke.
Szeretném megkérdezni hogy ez egy "érdeklődő" avagy a rendszerfolyamat része???
Úgy hallottam hogy a windows live rendszert feltörték a kínai hackerek, és a microsoft hallgat az ügyről, a bejelentkezési azonosító ennél a hálózati bejelentkezési típusnál egy kínai betű. :D Valaki magyarázza meg kérem szépen, nem vagyok annyira otthon a témában! :D