Nem voltam biztos benne, hogy a problémámmal hová forduljak, remélem, az itteni Windows-guruk tudnak segíteni. Ha nem ide tartozik, elnézést a zavarásért.
A lényeg a következő: a kamerám .mov formátumba rögzít, ezeket a videókat a PC-n át szoktam konvertálni .avi-ba kompatibilitási okok miatt. Erre már évek óta a Pazera MOV to AVI converter nevü freeware progit használom. Legutóbb, amikor ugyanezt megcsináltam, azt vettem észre, hogy az újonnan létrehozott videofile lejátszásakor az eredeti hang helyett csak kattogásokat, zörejeket hallok. Próbálgattam guglizni a problémát, verziót frissítettem, audiobeállításokat változtattam, semmi eredmény. Végül próbaképpen lejátszottam a file-okat az asztali lejátszón meg a tv saját USB csatlakozóján keresztül. Mindkét esetben kifogástalan volt a hang. Tehát nem a file rossz, amit készítettem, hanem varázslatos módon csak a PC-n korrupt az audio. Win7 74 bit, a hardver 2 éve változatlan, audiodriver is még az eredeti (Creative X-Fi kártya). BSPlayer + VLC Media player van fönt, mindkettővel le tudok játszani MP3-akat, filmeket, a youtube streamelésnek is jó a hangja. Tehát a PC-m mintha kizárólag az általam kovertált video hangját nem játszaná le.
Abszolút nem vagyok egy nagy audio/video szakértő. Légszi segítsetek, hogy lehetne kiszűrni a hiba pontos okát?