kl24h#43333
"És nincs ilyen hogy féléves telepítésnél elfogy a ram." Ezt mire érted?
Én ilyent nem írtam, hogy kikapcsoláskor írna a RAM-ba, kikapcsoláskor kiüresíti a RAM-ot és a Windows a beállításokat menti a HDD-re.
... A RAM főbb feladata az ideiglenes adatok tárolása: például a programok utasításai, adatok, a CPU munkájának eredményeinek a tárolása...
Hibernáláskor a számítógép/rendszer állapota (attól függ milyen programok vannak felnyitva, mert van mikor nem tudja hibernálásba tenni a gépet) lementődik a HDD-re és nem a RAM-ba irkál.(swap partition). A RAM-ba Stand by esetben van tárolva a számítógép/rendszer állapota.
Csak megjegyzem, hogy nem csak most láttam először Windows-t és nem csak most foglalkozom gépekkel. Leghamarabb 1999-ben ismertem meg a Windows 95 és a Windows 98, utána kb. csak 2004-ben dolgoztam Windows 2000-ben (csak az volt ott), de 2005-ben már a Windows XP-ben is dolgoztam mai napig és most a Windows 7, de itthon csak Win. Xp van. Lehet vannak dolgok, hogy nem írom helyesen, de csak azért, mert nem infót végeztem. Aki infót végzett, az tudja helyesen a kifejezéseket. Csak sajnos vannak olyan infót végzősök (tisztelet a kivétel), akik csak azt tudják, amit tanultak, amennyire tudják, de még mindig nem ismerik kellőképpen a rendszereket és dolgozni benne, ne is beszélve a hardver részről.