• kl24h
    A memóriával is lehet egyrészt javítani a helyzeten. A Windows nem fog akadozni, de valamely alkalmazás (pl játék) már fog.
    Remélem olyan Windows 7 frissítéseket fognak kiadni, hogy kezdeti alapprogramok (pl. Internet Explorer) nem fognak akadozni. Az is igaz, hogy most sokkal "gyorsabb" processzorok, több RAM, nagyobb frekvenciával, stb. vannak ellátva a gépek, mint ezelőtt 7 éve. Ne is beszéljünk arról, hogy a Windows 8 után is kiadnak egy újabbat (most már csak a 128 bites Windows hiányzik).
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!

Én láttam, hogy Windows XP esetében már az SP2 és az SP3 között különbség van, főleg az Internet Explorer esetében mint terhelés. Kezdetben az SP2 szervizcsomagban IE6 verzióm volt, de mikor feltettem az SP3 és az IE 8 már gondok akadtak. Mint a Windows XP SP3 betöltődési sebesség pont olyan mint frissen telepítve az SP2.. Sőt most még fel van telepítve a Microsoft.NET Framework 4 Client Profile, ami nem szükséges Windows SP3-hoz, csak opcionális frissítés volt.
    Én is feltehetném a Windows 7, mert csak videokártyát kellene cseréljek benne (az Aero Support és a memóriája miatt), de ha feltenném, akkor sem menne nekem tetszően, mert kis frekvencián megy a RAM (vagy 200 MHz megy mert DDR1, jó hogy az alaplap képes 800 MHz is, de DDR2 nem tehetek bele), a processzornak nincs L2 cache memóriája, stb. Jó hogy eszembe jutott, ezelőtt vagy 2 éve vásárolt gép DDR3 1333MHz csak 600 MHz ment a RAM.