Volna egy érdekes kérdésem. Win7-nél van egy olyan lehetőség, hogy tálcára rögzíthetjük 1-1 program ikonját. Ekkor ez az ikon gyorsindításként fog üzemelni. Nah itt jön a probléma nálam.
Ugyanis, ha ezen „gyorsindító ikononkra” rákattintunk, maga az ikon egy aktív tabbá (ablakká) alakul át, és nem tudunk új programot indítani róla, mivel ha rákattintunk, maga az aktív tab nyílik meg. Az egyetlen lehetőség, hogy ilyenkor is új tabot nyissunk, ha az aktív tabon nyomunk egy jobb klikket, és ott kérünk egy új tabot.
Ez engem mióta W7 van, mocskosul zavart, főleg Firefoxnál, ahol amúgy is sok tabot szoktam egyszerre hasznáni.
Na most X idő óta történt valami. Nem tudom, hogy ez egy frissítéssel lett ilyen, vagy megnyomtam valamit, de a következő történt.
Mostanában, ha rákattintok a tálcán lévő FF ikonra, nyit egy firefox ablakot, de mellette az eredeti ikon is megmarad, így arra akár mikor rá tudok kattintani, és új lapot kérni. Ez nagyon meggyorsítja a dolgokat.
Az volna a kérdésem, hogy meg lehet-e oldani, hogy az összes többi gyorsindító ikon így viselkedjen?
A linken láthajtátok, hogy a Word gyorsindító ikon tabbá alakul, és maga az indító ikon eltűni, míg a Firefox ikon azután is ott marad, hogy megnyílt egy aktív tab.
Tudom nem a legjobban fogalmaztam meg a problémát, de remélem azért még érthető.