Nem tudok már hova fordulni, a problémámra senki sem tud megoldást találni, így ide írok. Wifi hálózati probléma lenne a téma.
Az a helyzet, hogy egy bérházban élek, és a szomszéd netjét használjuk és felesbe fizetjük. Ő kábelen (nála van a router, nem is akartam magamhoz rakni, ő alig foglalkozik vele, tehát nem nagyon érdekelt engem sem) én pedig egy wifi adapteren fogom a jelet.
Mivel a gépem a földön van, ezért egy 2 méteres USB kábellel felvittem a fogasra (ne röhögjetek) az adaptert, és onnan közel 90%os jelet kapok.
A probléma ott kezdődik, hogy teljesen random időközönként megszakad a netem. Van hogy ötpercenként, félóránként, de van, hogy 2 napig meg sem szakad. Egyszercsak leáll, nem tölti be a honlapokat, lehet mire megírom ezt az üzenetet és rákattintok a Mehet gombra, már megint nem lesz netem.
Amint szakad a net,a windows 7-es hálózatkezelő elkezd keresgélni, majd hibát jelez. Innentől kezdve megpróbálhatom bonthatom a kapcsolatot ha odáig eljutok (mert lefagy a hálózatkezelő is) ha sikerül bontani akkor adapter ki, 10 másodperc múlva visszadug, felismeri keresgél, de már nem csatlakozik vissza a netre.
Csak a restart oldja meg a problémát, de már ott tartok hogy ha megszakad a net, akkor nyomok egy resetet. A gép nem is hajlandó addig szabályosan kikapcsolni, vagy újraindulni, amíg ő nem észleli az adapterem, ezt pedig nem fogja, mert idióta. Netszakadásnál ki-bedugom az adaptert, tölt, keresgél, talál, hibát észlel, megint keresgél, lefagy, internet pedig nincs. Srácok, itt mi a búbánatos franc lehet a probléma? Már tippem sincsen. A gépet sem tudom kikapcsolni ha megszakad a net, csak ha hosszan nyomom a bekapcsológombot.