• zord01
    Sziasztok!

Volna egy kérdésem.

Van egy netbookom (Acer Aspire One n270-es procival, 1 giga rammal).
    Kb két éve vettem, és kb az óta porosodik a szekrényben. Mostanában azonban ismét használatba vettem.
    Igazából 2 lényegi kérdésem van:

1. XP van rajta, és szeretném win7-re cserélni. A baj ott kezdődik, hogy félek, még lassabb lesz mint most. Akkor viszont inkább visszacsinálnám a mostani helyzetet. Ez azonban nem egyszerű, mivel semmilyen drivert, stb nem kaptam hozzá, hanem a vinyon van egy visszaállító partíció.
    Igen ám, de ha win 7-et telepítek, akkor az megbontja a partíciókat, újat hoz létre, stb. Tehát lehet, hogy nem fogom tudni visszaállítani a jelenlegi állapotot.
    És itt jön a kérdés: Van olyan progi amivel teljese egészében le tudom menteni a winyó képet, partíció méretével, daraboltságával, stb mindenestül.
    Northon Ghosthoz volt már szerencsém, de tudtommal az csak partíciót tud menteni, komplett HDD-t nem.

2. kérdés. Örülnék neki ha kissé gyorsabb lenne a technika. Szerintetek érdemes lenne SSD-t, és plusz 1 giga ramot tenni bele (egyáltalán bele lehet-e rakni, vagy az acer is olyan mint anno a Conpaq volt, hogy csak saját, dedikált hardvert volt hajlandó felismerni), vagy inkább adjam el és cseréljem le egy újabb modellre??

Előre is köszi a véleményeket!