• lck #35247
    Sziasztok !

Egy (számomra) érdekes dologról szeretnék írni nektek és kikérni a véleményetek róla:

A gépemben 2Giga RAM van és Seven Home SP1 van fenn.

Egy RamDisk Plus nevű programmal létrehoztam egy 512 megás RAM Drive-ot, és ezt a meghajtót felhasználtam ReadyBoost gyorsításra.

A windows érezhetően gyorsabb lett. ( program és ablakmegnyitások, ikonok megjelenítése )

A windows nálam korábban a 2Giga RAM-ból jellemzően (csak) 6-700 megát szokott használni a normál használatkor. Így most erős 1 Giga körül használ. Még mindig marad kb. 1 Giga szabad.
    Ezzel a módszerrel tehát megnöveltem a RAM-ban tárolt adatok mennyiségét. És így gyorsabb lett a rendszer.

Hozzá teszem még, hogy a RamDisk program kilépéskor le tudja menteni a RAM meghajtó tartalmát és azt indításkor vissza is tölti bele, pillanatok alatt.

Tehát úgy néz ki hogy működik dolog. Csak az a kérdés hogy a Seven - ha van elég helye - alapból miért nem tölti be magába a RAM-ba ezeket az adatokat - amiket egyébként a ReadyBoost meghajtóra tenne. Hiszen így további gyorsulást érhetne el, illetve létezik-e olyan beállítás, ami alapból megnövelné ezt a fajta RAM használatot.
    Ismétlem nálam alapból 2 Gigából csak 6-700 megát használ. Általában 1-1,5 Giga parlagon hever. Így meg nem.