ml85ml#35176
üdv,két kérdésem lenne
ad1: van egy rendszergazda meg egy általános jogú felhasználom. Azt szeretném megoldani hogy az általános jogú felhasználó ne tudja megnyitni 3 mappát, amit a rendszergazda megtud. ezek a mappák a d: gyökérben vannak. Hol- hogy tudnám ezt megoldani? olvastam valahol hogy erre való a vendég fiók, nos létrehoztam egy vendég fiókot de ugyanúgy meg tudtam nyitni a mappákat. Az is megoldás lenne ha az általános jogú felhasználó csak internetezni tudjon, semmi filekezelés, stb.Próbáltam a mappára jobb gomb >tulajdonság>biztonság>szerkesztés itt az ált jogú felhasználó neve nem jelenik meg,(felhasználó vagy csoport nevénél) miért? csak rendszergazda, system, illetve felhasználók vannak. Probáltam X-elgetni dolgokat de csak úgy sikerült hogy a rendszergazdával se tudtam megnyitni a kijejölt mappát.... ezért kérem a segítségeteket.
Ha a mappára jobb klikkelek és a megosztás fülnél titkosítóm az ugye a hálózatra érvényes nem pedig 1 gépen a több felhasználóra?
ad2
meghalt a dvd olvasó az asztali pcmben. van egy laptopom aminek jó a dvd-olvasója. meg tudom csinálni azt hogy a laptop dvd-jébe berakom a dvd.-t majd azt feltelepítem az asztali gépemre? van routerem, hálózaton keresztül ez lehetséges? vagy hogy tudnám összekötni a laptopom a sz géppel, és feltelepteni pár dolgot. távsegítség kérése?sose csináltam még ilyet.
thx