• aate
    Szerintem a mai hdd méreteknél nem nagyon van értelme áthelyezni a lapozófájlt, mivel nagyon ritkán nem elég a fizikai memória.

1 fizikai meghajtó esetében meg nem érdemes áthelyezni a lapozófájlt, mert egyidejűleg kell olvasni és írni a C-n, vagy másik partíción is, így többet dolgozik a HDD.

Da ha jól tudom 2 fizikai meghajtóra való áthelyezés esetében meg a windows nem tud létrehozni egy bizonyos memory.dmp-t, ahová "stop error message"-ről ír információkat. Ez annyiban nem jó, hogy a hibakeresési és a leállási idő hosszabbodik meg.

Microsoft szerint az ideális megoldás: egy lapozófájlt a rendszerindító partíción kell létrehozni, egy másikat pedig egy másik, ritkábban használt, lehetőleg másik fizikai merevlemezen lévő partíción. A legjobb megoldás az, ha ez a második lapozófájl saját különálló partícióján helyezkedik el, ahol semmilyen adat- vagy operációsrendszer-fájl nem található. A Windows eredeti tervezése szerint a ritkábban használt partíción lévő lapozófájlt előnyben részesíti a sűrűbben használt rendszerindító partíción lévővel szemben. Egy belső algoritmus dönti el, hogy melyik lapozófájl szolgáljon a virtuális memória kezelésére.
    Én nem raktam át,tehát a leírtakat nem tudom alátámasztani.