Pio#1567
Bár az eredménye látszólag ugyan az a két módszernek, de a Tiednél ugyanúgy marad a boot sector, csak ugye a beállítások miatt automatikusan az xp-t indítja és nem jelenik meg. Elvileg ha tenyerelsz az F8ra bootolás előtt és bejön a boot menü, akkor kapod is a win7eset. Amit én leírtam az meg kigyalulja a win7es boot sectort. Másképp mondva az egyik módszerrel kiviszed a szemetet a kukába a másikkal pedig elrejted az ágy alá :)
---
Vinyókihuzigálásnál nekem például egyszerűbb betenni egy cédét és kivárni azt a 2-3 percet, amíg bebootol a cédé, de persze akinek olyan helyen, pozícióban, állapotban van a gép, hogy kényelmesen tud ilyen műveleteket végrehajtani, arra ez nem vonatkozik.
De persze ahány ház annyi szokás, én csak leírtam a "hivatalos" módszert... Legalábbis nekem annak tűnt, báe főleg próbálgatással jutottam el ide, de szerintem ők is így képzelték el a bootsector rendberakását. :) Ilyen szempontból viszont nem megoldás a vinyóhuzogatás, mert akinek az én leírásom szól annál már "megvan a baj", tehát ha már fentvan külön partíción de egy vinyón a 7 és telegányolta a bootsectort, akkor húzogathatsz akármit, nem lesz jó (rossz az, aki rosszra gondol!).
Amúgy engem még mindig "felháborít", hogy a saját winxp-jüket csak "earlier version of windows" néven képesek megjeleníteni :)