akkor hasonló kérdés: én viszont a Windows 7 frissítési időszakban vettem USA-ban egy Dell Studio XPS 16-t, és biztosan jogosult is vagyok az ingyenes win 7 upgrade-re vele, viszont amikor megjelenik a win 7 és kiküldenék, már nem leszek az usa-ban.. beszéltem a dell-el és azt mondták, hogy ők csak lemezen tudják kiküldeni, és csak az usa-n belülre (mondjuk ez utóbbit lehet h rosszul tudták, mert azóta megnéztem és a támogatott országok között van magyarország is, viszont az itteni dell még ennyit sem tudott az egészről). mondjuk ez érdekes lenne a dell részéről, mert a garancia is teljesen nemzetközi, furcsa lenne ha itt le sem szarnának a win 7 uprade-el csak azért mert nem itt vettem..
azóta viszont valakitől hallottam egy olyat, hogy meg kell várnom, amíg felkerül a netre a win 7 dell oem-es változata (lesz egy külön dell változat?), és ha azt majd felteszem, magától aktiválódni is fog a bios alapján, mert a bios-a már tartalmazza, hogy jogosult vagyok rá, és a telepítő onnan ki fogja automata módon olvasni.. ez igaz? vagy van vkinek bővebb infója h ez h működik pontosan?