46641
  • KranaZoli #14175
    Mit jelent az, hogy külön kiszedted a pipát?!?!?!
  • msstz
    Az AppData tuti rejtve volt, én külön kiszedtem a pipát tőle, mert sokat járok abba a mappába :) Most megnézve igen, a többi meg rejtve van.
  • KranaZoli #14173
    kérdésem van.

Most telepítettem a notimra egy 32bit-es Seven Professional verziót. (megjegyzem: az USB kulcsos telepítés Nálam Okés volt, Én nem tapasztaltam különösebb lassulást, ill. jóval halkabb mint DVD-ről felhúzni a rendszert. :)

A Felhasználók mappában az AppData, Local Settings, Temp ésatöbbi mappákat csak akkor látni ha a Mappa nézetben engedélyezem a rejtett fájlok megjelenítését?!

Úgy emléxem, hogy a 64bit-es Seven-en direkt nem tettem oda pipát, hogy ne lássam az asztalon a Desktop.ini állományt(okat), ugyanakkor láttam a fenti mappákat.

Vagy ezt csak álmodhattam esetleg?!

Több hete nem vagyok az asztali PC-m közelében...
  • KranaZoli #14172
    Már megint kimaradtunk vmiből.
  • Magiszter
    Köszönöm! (bár megjegyzem "Kis Ikonok" de a nézetből már egyértelmű.) Hogy miért nem gondoltam erre?!
  • bon
    Jobb gomb az asztalon nézet és kalsszikus ikonok.
    Az értékeli rendszer meg másabb mint Vista-nál ezért van eltérés a pontokban.
  • Magiszter
    Hülye kérdés: Hogy a pékné lapátjában lehet kis asztali ikonokat csinálni? Vista-n anno egyszer sikerült és most is nagyon jól jönne, de egyszerűen nem jövök rá hogy csináltam.

Amúgy Acer extensa 5630G notira dobtam fel az OEM magyar win7-et és egyedül csak a Catalyst-ot telepítettem (alap win driverrel nem igazán lehet játszani.). Úgyhogy egyenlőre jól működik a dolog.

Amit észrevettem hogy a gép értékelésénél magasabb pontot ad mint a Vista... Így lett a notim VGA-ja 6,1 (Vista alatt valami 4 egész valamennyi volt.)
  • [HUN]FaTaL
    Nekem F5SL-AP344 van, nyugodtan pakold fel a cdről a drivereket, nekem az összes Vistas driver működött.
  • [HUN]FaTaL
    Milyen SP3-as Vista x64?:D
  • 5c0rp330n
    akkor hasonló kérdés: én viszont a Windows 7 frissítési időszakban vettem USA-ban egy Dell Studio XPS 16-t, és biztosan jogosult is vagyok az ingyenes win 7 upgrade-re vele, viszont amikor megjelenik a win 7 és kiküldenék, már nem leszek az usa-ban.. beszéltem a dell-el és azt mondták, hogy ők csak lemezen tudják kiküldeni, és csak az usa-n belülre (mondjuk ez utóbbit lehet h rosszul tudták, mert azóta megnéztem és a támogatott országok között van magyarország is, viszont az itteni dell még ennyit sem tudott az egészről). mondjuk ez érdekes lenne a dell részéről, mert a garancia is teljesen nemzetközi, furcsa lenne ha itt le sem szarnának a win 7 uprade-el csak azért mert nem itt vettem..
    azóta viszont valakitől hallottam egy olyat, hogy meg kell várnom, amíg felkerül a netre a win 7 dell oem-es változata (lesz egy külön dell változat?), és ha azt majd felteszem, magától aktiválódni is fog a bios alapján, mert a bios-a már tartalmazza, hogy jogosult vagyok rá, és a telepítő onnan ki fogja automata módon olvasni.. ez igaz? vagy van vkinek bővebb infója h ez h működik pontosan?
  • Rage47
    nálam nagyon belassul :(
  • bon
    Drivert feltételezem a megjelenésig elkészítik, de Vista is jó lehet.
    Én a nem upgrade változatra szavazok, még ha drágább is mint a frissítés.
  • BIZ0906
    Én és megy.
  • Rage47
    Adobe Flash CS4-et (vagy bármelyik Flasht) próbálta már vki Win7-el?
  • ktomi22
    hy.
    lenne egy kérdésem.. idén aprilisban vettem egy asus f5sr-ap027 notebookot.. ugye ez nem esik bele az ingyen frissítesi időszakba az asusnál a windows 7 re... a kérdésem a köv lenne.. hogy okt 22 en amikor hivatalosan is kijön a win 7.. akkor lehet e majd pénzért upgradelni vista home premiumrol.... vagy jobban megeri venni nem upgradet hanem win 7et...?
    meg a másik hogy driver terén mi a helyzet?..mert ez a laptop ugye még vistara lett csainalva.. és a telepito driver lemezen is az van irva hogy hogy vistara vannak a driverek...
    pls aki tudja valaszoljon..thx
  • ACE
    letiltottam az elsőnél, a másodiknál sem láttam semmit a kék képernyőn, ugyanezeket a számokat írta ki.
  • MerlinW
    Tuningtól és/vagy rossz driver-től szokta csinálni. Ha van fent pl. Creative oldalról töltött meghajtó, azt pucold le és használd a winupdate-eset.
  • bon
    Tiltsd le az automatikus újraindítást rendszerhiba esetén, hátha a kék képernőny több mindent közöl.
  • ACE
    Persze hogy meg tudom, tessék:

"Description
    The computer has rebooted from a bugcheck. The bugcheck was: 0x000000fc (0x98b3b7fc, 0x12c22963, 0x82b34a48, 0x00000000). A dump was saved in: C:\Windows\MEMORY.DMP. Report Id: 081609-21184-01."

Sokatmondó számodra is, gondolom...
  • 5c0rp330n
    eseménykezelőben azért gondolom meg tudod nézni hogy mi okozta..
  • ACE
    Faxkivan, ma már két kék ablakom volt 3 órán belül... nem lesz ez így jó... és ráadásul semmi infó, hogy mi okozza, sem egy sys, vagy dll file, semmit nem ír...
  • High end PC #14154
    Valószínűleg csak én vagyok a láma, de mikor még a Windows 7 Beta-t feltettem egy partícióra, és felraktam hozzá a GTX280 videókarimhoz való Windows Vista X64/Windows 7 X64 közös drivert, összeomlott a rendszer, többet nem indult. Azóta feltettem a Windows 7 RC X64-est, a Crysis Warhead nálam sokkal lassabban megy, mint az SP3-as Vista X64 alatt. Én nem érzékeltem semmi féle javulást a Win 7 javára, inkább csak lassulást, talán még optimalizálni kell rajta, meg a hozzá való drivereken, és a végleges verzió fog igazán ütni majd. Aztán lehet csak balfasz voltam, és nem tudtam belőni pöpecre, pedig már be lehetett volna jobbra is.
  • barmi
    Én is erre gyanakodtam.. sajnos akkor nem lehet ráerőltetni
    az ultimate-re.... köszi
  • bon
    Sőt ez inkább butítás lenne. :)
  • MerlinW
    Olvasd el amit odaírt:) Enterprise-ra nem fogod tudni frissíteni, Ultimate-el próbáld.
  • barmi
    Megpróbáltam ápgrédelni a 7100-as RC-met ezen leírás alapján RTM-re de sajnos ebbe a hibaüzenetbe ütköztem:

? ?
  • [HUN]FaTaL
    XP modeban valahogy be lehet állítani hogy a szkennert amit bedugok automatán csatlakoztassa? Így gyakorlatilag hiába hibernálom, eldobja, és el kell indítanom magát az XP-t hogy szkennelni tudjak, ahelyett hogy csak a progi ablakát pakolnám a w7re...
  • bon
    Jól tudod.
  • 5c0rp330n
    fail..
    egyébként jól tudom hogy a home premium nem támogat xp mode-ot csak pro és felette? mert a laptopomhoz (aminek a c2d p8600 procija tudna vt-t) csak home premium-ot adnak, szóval ezesetben lehet h jobban járok, ha az MSDNAA-ról a 64 bites változatot arra tartogatom
  • momoxp
    De a Virtual PC nevű programot meg tudom használni! Akkor asszem maradok annál!:)
  • KranaZoli #14145
    Olyan Nekem is volt.
    3300+

A Sempron szerintem(!) 100%, hogy nem támogatja.
  • momoxp
    AMD Sempron procim van
  • MerlinW
    Nem támogatja a processzorod, vagy ki van kapcsolva BIOS-ban a virtualizáció.
  • bon
    Hardveres virtualizációt nem támogatja a processzorod.
  • KranaZoli #14141
    Írja a hibaüziben, hogy a rendszered nem támogatja a Virtulizációt.

Vagy nincs bekapolcsa a BIOS-ban.
  • [HUN]FaTaL
    Tudod Intel VT-t/AMD VT-t a procid? Milyen procid van?
  • momoxp
    Feltelepítettem a Windows Virtual PC-t és mikor ez akarom futtatni (windows xp mode) Akkor ezt a képet dobja ki. Miért lehet ez a probléma?
  • GonzaloGerardo
  • tom235
    Windows 7 gyakorlatilag vista sp3. Megfelelő hardver alatt nemfog előjönni semmilyen probléma, "gyermekbetegség". Kompatibilitási gondok lehetnek max, ami a jövőben sem fog megváltozni.
  • MerlinW
    Ha meg vagy elégedve a VSP2-vel, nyugodtan várj novemberig - akkor jelenik meg, illetve ha nem szeretnél gyermekbetegségeket, várj januárig. 2 hónap alatt foltozgatnak majd rendesen.