• Ironka
    #215
    "A Mártixban mondta Mr.Smith: Az emberek nem az emlősök, hanem vírusok, mert csak a vírusok nem törekednek az egyensúlyra ez élőhelyükkel...

    Legyünk emlősök."

    Ez hülyeség. A vírusok szimplán olyan rendszerek (élőnek vagy nem élőnek nevezzük, lényegtelen, csak emberi fogalomalkotási kényszer), amik egy kicsit más stratégiát választottak a sokszorozódásra. A gének létével szükségszerű volt a kialakulásuk, egyszerűen kikényszerítette őket az evolúció.

    És a te génjeid jelentős része eredetileg vírusgén volt (kb 8%), mint sztem nagyjából minden más eukarióta szervezetnél. A retrovírusok szokása beépülni a gazda DNS-ébe. És bizony ezek a génszakaszok egy kisebb része mára fontos élettani funkciót tölt be (sejtösszeolvadás, génmásolódás, külső retrovírus-fertőzés elleni védelem stb). Szóval szálljunk le a vírusokról, nélkülük nem lenne ember se.

    Az isi után a topikhoz hozzászólva. Vegyétek észre, h alapvetően nem azzal van a probléma, h benzint használunk, hanem hogy mennyien is tesszük ezt. A tömeges fajkihalás pl jelenleg elsősorban az élettér csökkenése miatt van. Egyszerűen nincs elég hely a bolygón ennyi embernek hosszútávon. És hiába csökkentjük pl a hőerőművek károsanyagkibocsátását mondjuk 20%-al, ha mire ezt elérjük, kétszer annyi ember él a Földön... Gondoljatok bele, hosszútávon egyetlen lehetőség van: a népességnövekedés megállítása. És lehet sírni az elöregedő társadalom, gazdasági hátrány és egyebek miatt, de a f@szomba is, ez az egyetlen megoldás! És ez a kisebbik rossz a tömeges éhhalállal, teljes élettérpusztítássak szemben. Ennek elsődleges eszköze az oktatás (környezettudatosság, fogamzásgátlás stb) lehetne, de tudjuk milyen lehetetlen feladat. Az ember szaporodási dinamikája nagy léptékben semmiben sem különbözik bármilyen más állatfajétól, amelyik közel korlátlan forrásokkal rendelkezik.

    Tehát nagyon is szükség van a környezetkímélő technikákra, de ezek csak rövidebb távon nyújtanak megoldást sajnos. Gondoljatok csak bele, ha 6 milliárd ember mind napenergiát használna, mennyi új probléma jelentkezne, ami most még elhanyagolhatónak számít. Kitakart óriási földfelszínek, növényzet eltűnése stb.

    Ahogy a Depeche Mode is mondja: "Everything counts in large amounts" - nagy mennyiségben minden számít.