• pimplike
    #211
    "És ez csak sima extrapoláció, " ez a problémám.
    hogy általában egy exponenciális jellegű folyamatra "extrapolálnak", ami egy bizonyítottan harmonikus (csak éppen változó argumentumú és együtthatójú) jellegre nem alkalmas.

    "Jégkorszakban persze nőtt, de mikor nem volt jégkorszak, akkor se olvadt el. Ezt pl onnan tudjuk, hogy a több kb vastag jégtakarókan benne vannak az előző jégkorszaki jégrétegek is "
    te most biztosra veszed, hogy pont az a jégtakaró-szelet ugyanott helyezkedett el 2 jégkorszakkal ezelőtt is? Azóta vándoroltak a kontinensek, vándorolt a jégtakaró (éljen a Balaton!), és a deklináció is változott valamelyest. Amúgy abban igazad van, hogy egy gyorsított lengőtagnak magasabb a túllövése, ergó nagyobb terület fog elolvadni, mint eddig bármikor, utána azonban visszafordul a folyamat, és akkor pár ezer év múlva megint megnézhetjük a Szent Márk teret, függetlenül a mostani CO2 termelésünktől. Majd az elszaporodó moszatok rendberakják. Eddig már 6-szor sikerült nekik, elég üzembiztosak. :)

    Ha azt a jóslatot terjesztjük hogy 100 évünk van hogy mindent megoldjunk, akkor talán 200 év alatt sikerül. Én is így szoktam időben elindulni otthonról a párommal. :)

    Az viszont felháborító, hogy az USA több pénzt öl bele, hogy más országok olajkészleteit használjuk, mint abba, hogy leszokjunk az olajról. Sőt egyesek szerint több pénzt öl a fejlesztések visszafogásába, mint magukba a fejlesztésekbe. Figyeljétek meg, amikor elkezdenek kimerülni a kőolajforrások, véletlenül épp az USA lesz az akinek még lesz, és akkor 10 év alatt visszaszerezheti a "világuralmat" Kínától. Gusztustalan! Ha én lennék USA elnök, én is így csinálnám! :( Hatékony az biztos.

    Ja és még egy valami. Véleményem, és rálátásom szerint manapság a GreenPeace és egyéb magyar zöldek (élükön Ada kisasszonnyal) több kárt tesznek mint hasznot a felmelegedés ügyében. De mindegy, ők a tiltakozásra születtek, nem a gondolkodásra.....