• droland
    "ADSL modemekkel nagyon gyakran előfordul, hogy az xp indulásakor pár percre megfagy a gép. Ilyenkor szerencsétlenkedik az ip cím kiosztással, ami végülis 2 perc alatt sikerül... Szerencsére fix ip címek kiosztásával megszűnik a gond." - vár a semmire, mert egyeseket nem áldott meg az ész gondolkodással - persze a linuxot próbálja közben szelídíteni -, hogy annyi agya legyen, hogy az adsl kapcsolat lan hálózatánál - ami csak a betárcsázó modem és a gép kapcsolatára kell - a tcp/ip-t egy elegáns pipa elvételével kikapcsolja.

"Automatikus indulásokat mindíg tiltom, mert utálom az ilyen hülyeségeket." - egyetértünk!

"És igen gondolok arra hogy sok program nem takarít maga után rendesen, ezért használok regcleanert." - aztán az okos regcleanered kitöröl egy olyat, amire nincs kellő képpen felkészítve - mert ugye nincs tökéletes program - és a regcleaner által esetlegesen szétcseszett windowsodat bámulva vonod le a világmegváltó következtetést, hogy: "A WINDOWS SZAR!"

"Nem kell a játékra fogni, a vindóz a hibás, különben miért fordulna elő ugyan ez a hiba sok teljsen különböző játéknál?" - ha feltelepítek 100 játékot, melyek még a dx7-es időszakban készültek és nem megfelelően voltak felkészítve pl. a lebegőpontos adatvisszafogadásra, akkor mind a 100 játék hibás lesz. De ahhoz, hogy neked legyen igazad MINDEN játéknak ugyanugy bugzania kell, ahol minden apró részletre nem figyeltek oda, de ez nem így van.

"1 giga ramom van, mindent takarítok a vindózban. És mondjuk a sajátgép megnyitásakor mit swappol a vindóz(mert néha akkor is brutálisan elkezdi kerregtetni a vinyót)? Olyan óriási memóriaigénye lenne, hogy 1 giga ram nem elég?" - ha használsz vírusfigyelőt, és hasonló figyelő programokat MELYEK MINDEN VINYÓ MŰVELET előtt elsődleges prioritást élveznek a windows fájlkezelésével kapcsolatban, addig nem fog minden rögtön indulni, mert WINDOWS POFA BE, ELŐSZÖR ÉN MEGNÉZEM, ergo egy Sajátgép indulásakor lefut az explorer.exe + a hozzá kapcsolódó dll fájlok beépülő pluginjei DE EZEKT először a vírusfigyelő lefuttatja, ergo minden fájl lefutása előtt a vírusfigyelő program lefuttatja rajta a teljes ellenőrző adatbázist.

"Vírus kizárt, nekem is csak egyszer fordult elő, hogy eltűnt egy system fájl, de szerencsére telepítőlemezzel kijavította magát (meg is lepődtem, hogy képes ilyenre :) ) de egy havernak múlthéten az egész system32 mappája eltűnt, persze ott sem volt vírus se, hardverhiba, de ehhez már reinstall kellett." - gondolom az eszedbe sem jutott, hogy adott system halál esetén a vinyó és a hozzá kapcsolódó IDE kábelen végbe menő CRC hiba nagy mennyiségű léte esetleg okozhat SAJNOS adatvesztéseket, de ahogy téged ismerlek a Linuxot még a hardverhibás is megkerülik, úgy félnek tőle.