• BiroAndras
    "Amúgy ADSL-esetén az xp osztja az ip címet, nem a modem, persze ha van router akkor az osztja."

Az más, akkor az XP a DHCP szerver is, de ez esetben meg semmi köze az ADSL-hez. Simán be lehet állítani fix IP-t. Ilyen variációval még nem kísérleteztem.

"Ennyire sok hibás ide kábelt gyártanak, vagy mi? Mert meg lehet nézni, az xp topikban is írtak páran eltűnő rendszerfájlokról."

Ha páran írtak csak, az nem sok. És simán leeht vírus is az oka. Csak nálad nem, mert te azt mondtad, hogy nincs vírusod.

"Ráadásul ha hibás az ide kábel miért csak a windows rendszerfájlok tűnnek (mert más oprendszernél nemnagyon van ilyen)?"

A legtöbbet használt fájlok sérülésének a legnagyobb az esélye. Más OS-ek sokkal kevesebb gépen vannak, így arányosan kevesebb az esetek száma, és azokon nincs vírus.

"Most pl el van tűnve, az egyik cd meghajtóm eltűnt, vagyis a bios felismeri, minden látja, csak a kíndóz nem"

Ez is simán lehet driver vagy hardver hiba is. Esetleg meghajtó betűjel összeakadás (használsz mobil rack-et, vagy pendrive-ot?).
    Én utoljára win98-on láttam ilyet a hírhedten szar 24x-es CD generációval.

"Havernak meg pl a modeme tűnedezett el, legalábbis a vindóz szerint. Persze egy újraindítás segít szerencsére. Na de ezt a hibát magyarázd ki hardverhibával"

Simán lehet ez is bugos hardver vagy driver. Pl. ha nem éled fel a modem, akkor azt hiszi a win, hogy már nincs meg.