• BiroAndras
    "ADSL modemekkel nagyon gyakran előfordul, hogy az xp indulásakor pár percre megfagy a gép. Ilyenkor szerencsétlenkedik az ip cím kiosztással, ami végülis 2 perc alatt sikerül... Szerencsére fix ip címek kiosztásával megszűnik a gond."

Én még nem láttam ilyet. Mondjuk DHCP-t én csak linux vagy win2k szerverrel használtam. De a kliens oldalon elvileg mindegy, hogy ki a DHCP szerver.

"Régi fájlok tömörítés szerintem is teljesen értelmetlen, tehát minek van?"

Arra lehet jó, hogy egy teleszemetelt vinyón megpróbáljon valahogy rendet rakni.

"Hol lehet kikapcsolni."

Nem tudom. Mivel csak akkor jön elő, ha elfogy a hely a vinyón, engem nem zavar.

"Merthogy csak azt veszem észre, hogy több giga szabad hely hiányzik a vinyómról, és na mi foglalja le? hát ez a baromság."

Most már nincs ilyen. Az SP1 vagy az SP2 elmulasztotta. Egyébként a rendszervisszaállításhoz foglal le a win minden vinyón 20%-ot. A Sajátgép tulajdonságokban a rendszervisszaállítás fülön lehet beállítáani, vagy akár ki is kapcsolni. Ez az első 5 teendő közt van install után.

"Nem kell a játékra fogni, a vindóz a hibás, különben miért fordulna elő ugyan ez a hiba sok teljsen különböző játéknál?"

Mert a D3D és a GDI ütközéséről van szó. A D3D

"És mondjuk a sajátgép megnyitásakor mit swappol a vindóz"

Ilyenkor az összes meghajtót végignézi, és mindenféle adatokat gyűjt. Elég idegesítő, ha sok meghajtó van, ezért én nem is használom. A Total Commander mellett nincs rá szükség.

"de egy havernak múlthéten az egész system32 mappája eltűnt, persze ott sem volt vírus se, hardverhiba, de ehhez már reinstall kellett."

Vinyó hiba elképzelhető, vagy hibás IDE kábel. Főleg, ha rendszeresen történik ilyen.