Minden ami Quad! :)
  • Cat #51
    Quadokat tesztel a rendőrség

    2006. március 21-én együttműködési megállapodás aláírására került sor a Landy Hungary Kft., a vele együttműködésben álló Magyar Suzuki Rt. és a Rendészeti Biztonsági Szolgálat (REBISZ) között.



    Az együttműködési megállapodást egy rövid bemutatóval egybekötött sajtótájékoztatón a Landy Kft. ügyvezetője Pócsik László úr, valamint dr. Dobozi József r. dandártábornok a REBISZ parancsnoka írta alá, a REBISZ Kerepesi úti objektumában. A Landy Kft. a megállapodás értelmében 5 darab Suzuki LTA-400-as típusú quad gépjárművet adott a REBISZ használatába 1 év időtartamra, azok rendőri feladatok során történő tesztelése céljából.



    A REBISZ Bevetési Parancsnoksága - különösen a csapatszolgálati feladatok és egyes speciális (nehéz terepviszonyok közötti) kutatási feladatok során történő igénybevételére kiterjedően - vizsgálja a quadok rendőri tevékenység során történő alkalmazásának lehetőségeit, annak eredményességét. A Landy Kft. a quadok hatékony és biztonságos használata érdekében a REBISZ állományába tartozó 100 fő részére, 2006. évben - térítésmentesen - off-road vezetéstechnikai képzéseket tart.



    A REBISZ a quadok használatának ellentételezéseként rendszeresen értékeli a járművek rendőri tevékenység során történő alkalmazásának eredményességét, valamint beszámol a használatuk során szerzett tapasztalatairól.