• echo
    OK. De elvi akadája nicsen, hogy valaki kiszálljon a BA szinten, ha az adott területen nem éri meg akkor gondolom senki sem fog. De pl egy csomó helyen jó lehet, pl, aki matematikusnak indul, de rájön, hogy kevés hozzá vagy épp már neki nem kell ez, akkor simán elhelyeszkedhet tanárként 3év után. Meg nyugaton asszem ez úgy is van, hogy az alapképzében felvehető némi számtech, meg ilyen vállalkozási, meg gazdasági alap is, ami szintén megkönnyíti.

De nem mondom azt egyébként hogy ezzel nem lesznek gondok, mert fogalmam sincs. De vannak benne lehetőségek imo. Ráadásul muszály volt megcsinálni, hogy átjárhatók legyenek az egyetemeink és az EU-sak.

DjFaustus: "A magyar munkaerőpiac nem fogja nagyon tolerálni a szakképzetlen munkaerőt."
    nem látom ettől miért lesz rosszabb a helyzet mint eddig. Szerintem ez egy rugalmasabb rendszer, könnyebb szakot váltani, ami diákoknak akik nem tudják pontosan mit akarnak még az elején biztosan jó (na meg sokkal könnyben lehet elmenni külföldre tanulni pár félévre). Nekem szimnpatikusabb mint az eddigi, az alapján amennyit hallottam róla.