Elegáns Univerzum - húrelmélet és a többi vad elképzelés. Lehet-e...?
  • Irasidus
    #251
    ". hát nem ezt magyarázom neked már mióta??? beszarok Az egész univerzum tömege befolyásolja a bolygónk.. és a napunk pályáját is... Az egész téridőt..mindenhol."

    Úgy látszik arra sem emlékszel, hogy te mit írtál pár órával előbb, másrészt arra sem figyelsz én mit írtam. Kentaurt írtál, nem univerzumot, és én sem írtam univerzumot. De, ha már itt tartunk, az egy dolog, hogy ilyen bulvár szarokból szeded az információid, miközben állítom, hogy egy gimis fizika példát nem tudnál megoldani, ennek ellenére én nem sértegettelek téged, nem járattalak le (pedig nagyon könnyű lenne), próbáltam jószándékúan hozzád állni, mivel látom rajtad, hogy érdekel a világ! Csak tudod először a szövegértést kellene gyakorolni, meg kulturált vita alapjait elsajátítani! És akkor talán nem éreznéd úgy, hogy kiforgatják a szavaidat, mert ez áll a legtávolabb tőlem! Amíg ez nem megy, addig csak felhúzod magad mindenen, és elzavarnak mindenhonnan, gondolkozz el... Pedig értelmes embernek tartalak, csak most egy kicsit túllőttél a célon. Egyet jó tanácsa végére, aki nem ért veled egyet, az nem az ellenséged, ne így állj a vitához! Nekem semmi bajom nincs veled...

    "Ezt is gondold át még jobban.. mert szerintem ez sem stimmel azért mert te távolságokról beszélsz az meg euklideszi geometria.. a téridő görbülete meg Minkowski geometriával írható le szabály szerűen.. az euklideszi rendszert csak mint.. szemléltető analogot használjuk.
    A relativitáselmélet előtti fizika a téridő geometriáját euklideszinek, a tér és idődimenziókat egymástól és a bennük elhelyezkedő testektől függetlennek tekintette... a speciális relativitáselmélet szerint azonban a téridő Minkowski-geometriával írható le"

    Minden geometriában van távolság, a távolság fogalma nem euklideszi-geometria, így ez egy totál értelmetlen okoskodás ez a részedről, de ironikus, hogy engem vádolsz ezzel. Mellesleg le tudnád írni ezeket a geometriákat, vagy csak nagyzolsz? Na, ugye. De, ha nekem nem hiszel, akkor hallgasd meg az egyik magyar fizikus aki részt vett a felfedezésben, hogy mi ez (egy perc az egész):

    Utoljára szerkesztette: Irasidus, 2016.07.14. 02:47:48