Elegáns Univerzum - húrelmélet és a többi vad elképzelés. Lehet-e...?
  • czihaki
    #176
    Valóban a Nap valóban több milliárd évvel ezelőtt alakulhatott ki hatalmas por és gáz felhőből. Ahogy a csillagászok mondják, a belsejében egy nukleáris fúziót üzemeltet"amely során a hidrogén héliummá alakul át= iszonyatos energia szabadul fel, amely végül kijut a Nap felszínére- onnan pedig fény és hő és egyéb sugárzás formájában szétszóródik a világűrbe. A keletkezésétől kezdve fokozatosan felfúvódott és idővel egy izzó vörös óriás lesz belőle, majd vagy fokozatosan kihűl és összeesve egy törpeként fejezi be, vagy egyszerűen felrobban. Remélhetőleg, ez később fog bekövetkezni, mint a Föld drasztikus halála, és akkor már az emberiség elhúz innen a Földről, egy élhető bolygóra!

    Mert az én megtapasztalásaim" szerint, a Föld agonizálása megkezdődött 1991 nyarán, ami eltarthat és még élhető is marad, kb 10 ezer esztendeig. utána már az életszámára egyre jobban veszélyes lenne.--- durva számítás szerint, a Föld teljesen kiég kb. 40 ezer esztendő múlva.
    Vagy teljesen hibás a geofizikusok teóriája a Földünket illetően, vagy elhallgatják az igazságot, "felsőbb utasításra", mert a Földünk belülről kifelé haladva fokozatosan izzott át és bomlott fel a belseje, ugyanakkor a tömege ezzel együtt növekedett. és az egy napra eső idő mindig valamivel hosszabb lett, mivel a tengely körüli forgás ideje hosszabb időbe tellett-- pl i.e. 7-5000 ben a nappalok- éjszakák hossza sokkal rövidebb volt. S mivel a Nap mérete is sokkal kisebb volt, így az egy esztendő hossza is rövidebb volt. Engem igazol az ókorból fennmaradt írott művek is, amiben a megélt életkorokról írtak, amely sokkal több megélt éveket számoltak.-600-400-300-200-100 esztendőt (lekerekítve)