Elegáns Univerzum - húrelmélet és a többi vad elképzelés. Lehet-e...?
  • czihaki
    #151
    Viszont amennyi haszna van az informatikának annyi hátránya is. S most nem arra gondolok hogy társadalmilag, hanem tudományosan. ahogy az utóbbi években figyeltem a különböző fizikusi vagy egyéb tudósok univerzummal kapcsolatos teóriáit, azt vettem észre, hogy a valóban logikus gondolgást, amelyet régen kísérletekkel illetve matematikával próbáltak helyére tenni, egyre jobban az informatika kapott szerepet ebben-- elképesztő,- az informatikai programokkal jobban fantáziának és akár hogy is próbáltam értelmezni a számtalan Térre vonatkozó programjaik rajzos ábráit, egyszerűen csak tudós játszadozásnak tartom ezeket a Térrajzos programokat- Lehet hogy a program jól szerkesztett, viszont a beletáplált elképzelés az már irreális.A jelenlegi fizikusi húrelmélet spekuláció amit programozott rajzokkal variáltak, az nem képes leírni az univerzum alapvető működését. Felmerülhet bennünk a jogos kérdés: nem valamelyik program és elmélet hibája eredményezi a számtalan számításnak a nem egyezését?

    Figyelembe veszi a relativitás elvét, egyesíteni igyekszik a természet minden kölcsönhatását, szakít a folytonossággal és a determinisztikus világképpel, letesz a kiterjedés nélküli részecskék létezéséről, és eddig ismeretlen feltekeredett dimenziókat vezetett be. Ennek a sok új elemnek a beépítése, és a számtalan rajzos program teszi annyira megnyerővé a húrelméletet, de ez is a fő hibája. Az ilyen mértékű, és számú felszabdalása a térnek, a számítások bonyolultságához vezethet. Nem csoda ha a húrfizikusok"" jó sokáig el is vesznek a semmit se igazoló számítások útvesztőiben.

    Igaz hatalmas az univerzum és az valószínűleg számtalan különálló-önmagának való" Térré válhatott azzal amikor kialakultak a galaxisok, de ettől még egynek számít, mert valahol kell lennie a központi ERŐNEK ahonnan minden kiindult.

    A galaxisoknál más a helyzet, az nem szétvetett" hanem tömörült és folytonos mozgásával Tér- örvényt hozott létre. Mennyi dimenziót hozott közben létre? Azt minden egyes csillag és a vonzásába került bolygók maguk határozzák meg. Ahogy a Földön 4 dimenziót vehetünk számításba, a Nap esetében az elektro-fizikai tulajdonságait és a tömegét figyelembe véve nyilván való hogy több jöhet számításba. De a Tér-húrok létezése és hatása mind addig jelen van, amíg az égitest energetikai ereje létezik az hogy miképp hat egyik a másikra az elektro-fizikai egymásra hatásuktól függ és ezen múlik a Térben kialakult energetikai húr nagysága és iránya és száma is.