Nem is errol van szo, nem ezt kerdojeleztem meg.
Hanem azt fejeztem ki, hogy miert is volt konkurense az Apple az Intelnek, meg akkor is, ha mas szegmensben volt erdekelt.
Az mas kerdes, hogy az Intel igy jobban profital a dologbol, mintha mas gyartoval szerzodott volna le az Apple.
De azt bekell latni, ha nem lesz fejlodokepes az Apple, (marpedig ezzel a geppel nem tud semmi ujdonsagot felmutatni.....sot), akkor ha kell Intel siman magara fogja egy ido utan hagyni, ha ugy erzi csak felesleges pup a hatan a masik ceg kiszolgalasa.
Raadasul nagy valoszinuseggel ebben az esetben az Apple piacabol is reszt fog kiszakitani magabol.
Gondoljunk csak bele, ha az Intel eltereli mondjuk hosszutavon a fejleszteseket nagyon a Win kompatibilitas fele, egy ido utan lehet, hogy megjelennek olyan programok amik kis atforditassal sima X86os kornyezetben is eletkepesek lesznek.
Na marmost akkor ki fog Mac gepet venni, ha az Intel mas cegekkel is kepes ilyen szegmensben szamitogepet eloallitani ?
Hosszutavon egyre nagyobb lesz az esely, hogy az Intel arnyekabol nem fog tudni kievickelni.
Hiszen a fejleszteseket az Intel kontrollalja, es ha komoly osszetuzesbe kerulnek nemely vitas kerdesben, az Applenak egyik pillanatrol a masikra nehez lesz valtani, foleg ugy, hogy majd olyan programokat es OS-t kell majd uzemeltetni, vagy ujra atirni, amik a mostani Intel fele X86os celprocesszora vannak implementalva.
Azt pedig mar kifejtettem, hogy ez az X86os vonal nem lehet csak idoleges megoldas.